Navijači, nije vam Matić Ronaldo!

Autor: Boris Jovanović
sreda 01.10.2014.
10:26
Izvor: Sportske.net

Situacija u sinoćnjoj utakmici između Sportinga i Čelsija podsećala je na jednu utakmicu 2005. kada je Kristijano Ronaldo "popio fen" od Ser Aleksa. On je tada ispao nepristojan, dok je Matić sinoć pokazao da ima boljih načina!

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Rivalstvo Sportinga i Benfike je poznato i Porto, iako uspešniji od oba kluba u poslednjih četvrt veka sa tim nema ništa. Lisabonski derbi je nabijem tenzijama i negativnim emocijama, više je od tabele, bodova, trofeja.

Zbog toga navijači pamte dugo i igrači koji ne igraju više za pomenute klubove i dalje predstavljaju neprijatelje.

"Luš" je 2005. dočekao Kristijana Ronalda zvižducima i uvredama, on je sa Junajtedom gostovao protiv Benfike u Ligi šampiona. Bilo je vidljivo da čini sve da rani starog rivala, bio je sebičan, a kako to obično biva, kada mnogo želite onda ne uspeva.

Iznerviran slabom igrom, pokazao je srednji prst navijačima Benfike kada ga je zamenio Park u drugom poluvremenu.

Rio Ferdinand je nedavno u svojoj knjizi otkrio da je Sel Aleks očitao lekciju tada mladom Portugalcu.

"Šta misliš ko si ti? Zbog čega sebe smatraš za je..... posebnog igrača? Ko ti je rekao da driblaš", vrišta je Ferguson u svlačionici stadiona "Svetlost" pošto je Junajted izgubio taj meč sa 2:1. Tim porazom su "Đavoli" eliminisani iz Lige šampiona, takmičenje su završili na poslednjem mestu iza Viljareala, Benfike i Lila. Da su ostali neporaženi u Lisabonu, prošli bi u osminu finala.

Ronaldo je posle tog srednjeg prsta učvrstio kultni status među navijačima Sportinga, ali i navukao gnev fanova Benfike koji ga baš ne vole.

Ali, ima i boljih načina da utišaš zvižduke. Sigurno da Nemanja Matić nije to patentirao, ali je uspešno primenio.

Matić je tokom čitavog meča bio izložen pogrdama i zvižducima sa stadiona "Žoze Alvalade". Naravno, njegova prošlost iz Benfike ga je načinila metom navijača "Lavova".

Ali, našao je način, gol koji je odlučio utakmicu je zaledio stadion u Lisabonu, a Matić će dodatno učvrstiti status i kod navijača Benfike i kod navijača Čelsija.

Inače, navijači Sportinga imaju razloga da ga ne vole. Za vreme svog boravka u Lisabonu, Srbin je odigrao četiri gradska derbija, dobio tri, jedan je završen remijem.

Nemanja Matić - Dreser "lavova"!

Ne propustite