Od sudbinu niki pobegnuo nije!

Autor: Filip Mitrović
četvrtak 21.11.2013.
09:09
Izvor: Sportske.net

Ponovo smo se samo zbog Vas dragi čitaoci i komentatori malo bavili medijskom arheologijom, ovog puta predstavljamo vam video zapis iz '91 godine u kome su glavne uloge bivši selektor i proročica Kleopatra.

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Nakon izbacivanja u etar snimka u kome Đani Ćurčić uči Engleze kako da odvedu ribu u krevet, koji su od nas 'drpili' gotovo svi mediji, na red dolazi još veća ekskluziva.

Trenutak, čini se, nikad bolji, a video materijal će sigurno da pokrene lavinu komentara.

Iz njega saznajemo da je, sada već bivši selektor, u mladosti i igračkim danima konsultovao proročicu Kleopatru pri donošenju odluka.

Opskurnost ovog klipa i celukupni haos u kome bivstvuje naše društvo, pa i fudbal kao njegov sastavni deo, otvara neka nova pitanja i zahteva još dublju sociološku i antropološku analizu nekih fenomena.

Mandat Mihajlovića na mestu selektora obilovao je nelogičnostima, patriote u Srbiji će, demokratski, moći da biraju za koga će da navijaju u Brazilu jer se tamo daleko "Bože pravde" čuti neće. Pravda i Bog su u Srbiji  ionako đuture proterani u himnu i o njima može jedino još da se peva.

A možda i Kleopatra snosi deo ogdovornosti, pored Mihe, Toleta i ostalih. Možda je baš ona pala u formi, možda je Mihajlovića savetovala da ode u Đenovu, kao vaktile dok je igrao u Romi, možda.

Tada nije pogrešila, ipak su 90-te bile proročka vremena, istorija nas je tome naučila. Ako je i sada došlo do konsultacija na istim međuljudskim relacijama, vreme će pokazati da l' se kugla zamaglila ili se u njoj i u 21. veku vide putevi koji vode ka slavi i besmrtnosti.

Ko će ga znati...




Ne propustite