Prokletstvo Arsenalovih kapitena!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 11.08.2014.
23:08
Izvor: Sportske.net

Kada Venger proda kapitena, a to mu se često dešavalo, klub koji je platio ima problem. Nekad su to ispadanja iz lige, drugi put suša trofeja, treći put se sam igrač ne snađe. Barsa mora da se pazi zbog Vermalena...

Povezane vesti

Prvi kapiten koga je prodao Venger u ovom veku bio je Patrik Vijeira. On se 2005. preselio u Juventus i osvojio titulu u prvoj godini. Nevolja je što je taj trofej oduzet "Bjankonerima", a oni su se preselili u Seriju B, izbačeni su iz lige u aferi "Kalćopoli".

Međutim, Vijeira je odmah otišao u Inter, i tamo osvojio titulu, no iskreno, nikada više posle odlaska iz Arsenala nije bio isti igrač.

Venger je prodao i njegovog naslednika Anrija. Nakon izgubljenog finala LŠ 2006. Anri se godinu dana kasnije  preselio upravo u redove pobednika, Barselone. Ta prva sezona je bila loša, ne toliko po njega, već klub koji je ostao bez trofeja, iako su imali Ronaldinja, Etoa, Anrija i novu zvezdu Mesija.

Frank Rajkard koji je doveo Holanđanina je morao da napusti Kataloniju, a trofeji su stigli sa Guardiolom. Istini za volju, ni Francuz nikada u Barseloni nije ponovio igre iz Arsenala, a često je iz njega izbijalo nezadovoljstvo, nedostajala mu je Engleska, iako je sa Barsom 2009. osvojio Ligu šampiona.

Sesk Fabregas, još jedan kapiten Arsenala je takođe otišao u Barselonu, ni on nije bio na nivou iz Arsenala, proveo je tri prilično neubedljive godine u Kataloniji, u prvoj pod Gvardiolom je bio manje-više standardan, ali je klub izgubio i špansku titulu i evropsku. Osvojili su Kup Kralja i manje važne superkupove, ali Fabregasa je pratilo "prokletstvo".

Jedini koji je uspeo da pobegne od prokletstva je Robin Van Persi. On je prešao u Junajted, u prvoj sezoni osvojio titulu i odigrao sjajnu sezonu. Doduše, to je bila i poslednja Ser Aleksova, na kraju se legendarni Škot povukao, a priča se da je Van Persi bojkotovao Mojesa, više se lečio nego što je igrao.

U svakom slučaju čitava prošla sezona je za zaborav, a videćemo hoće li Junajted ali i RVP sa Van Galom doživeti renesansu.

Sada je na redu Vermalen, peti kapiten od 2005. koga je prodao Arsen Venger.

Da smo na Barsinom mestu, pričuvali bi se prokletstva...

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.