Sećanje na 92' i neponovljivi "Drim tim"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.08.2014.
22:50
Izvor: Sportske.net

Pre tačno 22 godine košarkaška reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država stigla je do prve zlatne medalje na velikom takmičenju u sastavu koji su činili igrači iz NBA Lige - sa takozvanim "Drim timom".

Povezane vesti

Ljubitelji košarke sećaju se 8. avgusta 1992. godine kada je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država stigla do prve zlatne medalje u sastavu koji su činili igrači iz NBA lige.

Do te 1992. godine boje košarkaške reprezentacije SAD branili su igrači sa koledža a onda je pred letnje Olimpijske igre u Barseloni odlučeno da igrači iz NBA lige budu pozvani u nacionalni tim.

Sa imenima kakva su Majkl Džordan, Čarls Barkli, Leri Bird, Klajd Dreksler, Patrik Juing, Medžik Džonson, Karl Meloun, Kris Malin, Skoti Pipen, Dejvid Robinson i Džon Stokton SAD su stvorile tim snova koji je to i bio u svakom smislu te reči.

Taj "Drim tim" koji je za neke ostao jedini pravi tim snova nanizao je osam pobeda na OI u Barseloni uz prosečnih 43.8 poena razlike u odnosu na protivnike.

U finalu je pred košarkaškom mašinom pala selekcija Hrvatske (117:85) koja se te godine na OI takmičila pod zastavom Ujedinjenih nacija dok je Jugoslavija izbačena sa turnira zbog sankcija koje su nam tada bile uvedene od strane međunarodne zajednice.

Ostaće zapisano da su mnogi Majkla Džordana kasnije gledali kao najvažniju kariku tog "Drim tima" ali je istina nešto drugačija. Bivši košarkaš Čikago Bulsa u finalu je Hrvatima ubacio 22 poena ali je prva violina tima na OI bio Čarls Barkli sa najboljim košgeterskim učinkom.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.