Turci, polako sa Tošićem, i Turkoglu je pokazivao tri prsta

Autor: Aleksandar Obrenović
Saturday 10.10.2015
17:20
Izvor: Sportske.net

Turski mediji su juče i danas veoma oštro osudili Duška Tošića jer je sa tri prsta proslavio gol Srbije protiv Albanije u Elbasanu. Brzo zaboravljaju neke stvari.

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je u četvrtak uveče savladala reprezentaciju Albanije u Elbasanu sa 2:0 golovima Kolarova i Ljajića, a nakon što je viđen prvi gol najradosniji je bio Duško Tošić koji je sa tri prsta podelio ovu radost sa ostatkom ekipe.

Pojedini mediji su odmah osudili ovakav potez, iako je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde a sada Bešiktaša objavio saoštenje da ovaj znak ne simbolizuje ništa loše i da ga koriste skoro svi srpski sportisti kada proslavljaju svoje uspehe.

Jedan deo navijača Bešiktaša sada ima problem sa Tošićem, pojedinci čak traže i raskid ugovora.

Problema je imao i Lazar Marković koji je pred utakmicu na društvenim mrežama objavio sliku srpske zastave sa natpisom "Kosovo je Srbija" što je takođe naišlo na negodovanje i uvrede, pa je kasnije tu objavu ovaj srpski reprezentativac morao da obriše.

Turski mediji koji su osudili Duška Tošića očigledno zaboravljaju neke stvari iz svoje prošlosti.

Godina 2001. i utakmica Evropskog prvenstva u košarci u Istanbulu u dvorani Abdi Ipekči. Meč Turske i Hrvatske. Četvrtfinale, veoma bitna utakmica za obe reprezentacije jer omogućava ulazak u borbe za medalje.

Bila je u toku sama završnica meča, hrvatski košarkaši su nekoliko puta veoma grubo zaustavljali Mirsada Jahovića, odnosno Turdžana, kao i Hidajeta Turkoglua. Nakon salve uvreda sa obe strane, pomenuti košarkaši su provocirali hrvatske igrače na klupi sa pokazana tri prsta nakon čega je umalo nastao haos na terenu. Tada Turci nisu osudili nijednog svog košarkaša.

Hidajet Turkoglu
je košarkaš kome su veliki prijatelji Vlade Divac i Predrag Stojaković iz perioda kada su igrali zajedno u Sakramento Kingsima.

turkoglu stojakovic

Bilo je veoma poznato da su tada veoma bitne poene sva trojica proslavljali sa uzdignuta tri prsta. Turkoglu je kasnije prestao da koristi ovaj znak kada je otišao iz Sakramenta, ali i sam kaže da ne predstavlja ništa loše i da u stvari, predstavlja neki vid prepoznatljivosti drugarstva koje je vladalo među ovom trojicom.

Na narednom snimku nećete videti tri prsta koja pokazuju Turkoglu i Turdžan u meču sa Hrvatskom, ali onaj ko je gledao tu utakmicu veoma dobro se seća te situacije.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Sasa1988
Saturday, 10.10.2015
17:48

Nema ti ovde niceg nejasnog, Toske je igro za svoju reprezentaciju. Normalno je da ce pokazat tri prsta. I ja bih pokazo. Turci se mijesaju tamo gdije im nije mijesto, jer ne bi imali pravo da komentarisu tri prsta i da su podignuti nakon gola protiv njih. To je nas pozdrav normalno.

avatar
РЕВОЛТ
Saturday, 10.10.2015
17:25

Secam se i sta je Mirsad Grobar rekao njihovoj klupi, a i sad sam mu to procitao sa usana:-D