Hokejaška Liga šampiona - Sledi završnica!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 05.10.2021.
12:17
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Da vidimo ima li materijala za klađenje...

Povezane vesti

Nakon nekoliko nedelja nastavlja se hokejaška Liga šampiona. Ovo je takmičenje u kome učestvuju 32 kluba, najbolja dva tima idu dalje u osminu finala, do kraja grupne faze su još dva kola.

U utorak, odnosno sredu čekaju nas mečevi pete nedelje takmičenja, neki putnici su poznati, ali u većini grupa je situacija i dalje neizvesna. Pokušaćemo da vam u ovom tekstu pomognemo da nađete prave tipove, ali i da vas uputimo u to kome je šta potrebno za osminu finala.

U grupi A je otpisan Turku, nemački Bremehvaen vodi i potrebna im je pobeda kako osigurali plasman. Treba da dobiju prašku Spartu (bez produžetka, pošto pobeda u produžetku nosi dva boda). U boljoj poziciji od Čeha je Švedski Vahskjo, popularni "Lejkersi" ne bi trrebalo da propuste šansu da u gostima protiv Turkua naprave veliki korak ka narednoj rundi.

U grupi B, aktuelni šampiona Frolunda Geteborg vodi, Helsinki je odmah uz njih, dva tima igraju derbi u Finskoj. To bi mogli da iskoriste "Lavovi" iz Ciriha i pobedom u Češkoj protiv otpisane Mlade Boleslav dođu u poziciju da u poslednjem kolu sami odlučuju o svojoj sudbini.

U grupi C, Luko ima najlakši posao, dve pobede nad Kardif Devilsima i sigurni su kao prvi u grupi, ako dobiju već ovaj prvi meč, sigurno prolaze. Isto važi za Manhajm koji ide u Lozanu, ali taj meč u Švajcarskoj je potpuno otvoren.

U grupi D, za Red Bul Minhen je važno da ne komplikuju, ako dobiju Cug, ostaviće Švajcarce iza sebe. U najboljoj poziciji u ovoj grupi je Angelholm koji u poslednja dva meča igra protiv Sondejiska i već u utorak bi trebalo da se nađe blizu top 16, ako dobiju u Danskoj rivala koji je objektivno mnogo slabiji.

Tapara iz Tamperea vodi glavnu reč u svojoj grupi E, imaju 10 bodova, perfektan skor i dve pobede posle produžetka. Finci gostuju Skeleftei, pa onda dočekuju tim iz Švedske, možda je ovde bolje kladiti se na golove, ovo su efikasni timovi. Lugano je drugi, trebalo bi da dobije oba meča protiv Ajsbarana, domaćin iz Berlina je gotovo otpisan, samo čudom može u marednu fazu.

U grupi F, Friburg i Leksand imaju maksimalan učinak igraće dva derbija za prvo mesto, dok su Trinec i Slovan eliminisani, pa će komšije i nekadašnji zemljaci Česi i Slovaci igrati za prestiž.

Klagenfurt bi u grupi G i porazom u produžetku protiv Donbasa (jedan bod) mogli da overe top 16. Ali, svi ostali timovi imaju šansu i Donbas i danski Rungsted i francuski Ruan,  najbolje je u ovoj grupi ostati po strani.

Naposletku u grupi H, Salcburg dominira sa četiri pobede, italijanski Bolcano će takođe dalje, oni mogu da dohvate Austrijance samo ako dobiju oba meča (makar jedan u regularnom delu) u utorak i sledeće nedelje kod kuće u Južnom Tirolu. Dva preostala tima nemaju šanse, Norvežani i Poljaci će u međusobnim duelima odlučiti ko će biti treći.

Treba svakako biti oprezan, mi smo vam pripremili tiket, vodite računa da često domaći teren ume da odigra ulogu, stoga su kvote na favorite kada igraju na strani veće nego što biste se nadali...

Hokejaška Liga šampiona je kao stvorena za klađenje, a kao i uvek najbolju ponudu možete naći na AdmiralBet sajtu.

Ne propustite