Hokejaška LŠ - Poslednje kolo, kome šta treba?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.10.2021.
15:45
Izvor: Sportske.net

Hokejaška LŠ - Poslednje kolo, kome šta treba?

Epa/Bjoern Larsson Rosvall
Epa/Bjoern Larsson Rosvall

Povezane vesti

U utorak i sredu na programu su poslednji mečevi grupne faze hokejaške Lige šampiona. neke stvari nisu odlučene, pa ćemo prokomentarisati od grupe do grupe, prva dva tima idu dalje.

Grupa A:

U ovoj grupi Sparti je potrebna pobeda, kako bi bila sigurna. Gostuje im drugo plasirani Bremerhaven, ko trijumfuje (ako bude pobede u regularnom delu) ide kao prvi u nokaut fazu. Ali, poraženi je u velikoj opasnosti je švedski Vahsjo dočekuje TPS koji nema nikakvu šansu i trijumfom bi domaći sigurno otišli dalje. Doduše, mnogo je kombinacija u slučaju da neki od mečeva ode u produžetak, u tom slučaju pobeda vredi dva boda, ali Finci jesu Vahsjo jeste zicer u ovoj rundi.

Grupa B:

Ovde Frolunda dočekuje Helsinki, pobeda im donosi prvo mesto, Finci su u teškoj situaciji. Ako i trijumfuju, moraće da prate duel između Ciriha i Mlade Boleslav, gde Švajcarci teško mogu da izgube bodove, pobedom sigurno prolaze dalje.

Grupa C 

Ovde su poznati putnici u narednu fazi, Adler Manhajm i Luko Rauma. Oba tima imaju po 11 bodova, ako oba tima pobede, Finci Kardif u Velsu i Manhajm Lozanu u Nemačkoj,  prvi je Luko jer ima bolji međusobni skor.

Grupa D

Rogle Angelhom, švedski tim se kvalifikovao dalje, ali nisu osigural prvo mesto. Ipak, teško je očekivati da danski Sonderjuske osvoji i bod protiv Angelholma, pa će Cug i Red Bul Minhen odlučiti drugo mesto. Minhen mora da dobije u regularnom delu kako bi bio siguran, ako Nemci slave u produžetku, timovi će igrati novu utakmicu, odnosno plej of za plasman u top 16.

Grupa E

Samo je jedan siguran putnik, Tapara Tampere, ali slično Rogleu u grupi D, nisu obezbedili prvo mesto. Tim iz Tamperea je doživeo katastrofu protiv ekipe Skelftea, prošle nedelje su poraženi u Švedskoj sa 6:1. I dalje su prvi, ali ako izgube Šveđani će kao top tim u osminu finala. Ali, ako Tapara slavi, onda Skeleftea ispada u slučaju da Lugano dobije Ajsbaren. S obzirom sa Berlinci nemaju neki veći motiv, ovo je realan rasplet. Ali, pobeda u produžetku Luganu nije dovoljna, u tom slučaju bi imali isto bodova kao Skeleftea, ali lošiju gol razliku.

Grupa F

Ovde se zna da Friburg i Leksand idu dalje, a Trinec i Slovan ispadaju. Švajcarci su prava kaznena ekspedicija, imaju maksimalan učinak, Leksand bi morao da dobije baš visokim rezultatom u gostima lidera kako bi mu oteo prvo mesto.

Grupa G

Austrijski Klagenfurt je siguran, prvi su bez obzira na ishod domaćeg meča protiv Donbasa. Ukrajinci čak i da pobede nemaju šansu, jer u drugom meču igraju Ruen i Rungsted. Ako dobiju Francuzi, oni su drugi, ako dobiju Norvežani, oni će imati isto bodova kao i tim iz Donjecka i bolji međusobni skor. Dakle, duel Austrijanaca i Ukrajinaca praktično ne odlučuje ništa.

Grupa H

Ostala je samo bitka za prvo mesto, Salcburg i Bolcano imaju isti broj bodova, Bolcano je dobio prošle nedelje u Austriji i stigao Salcburg. Sada Italijani igraju kod kuće, ali moraće da pobede, u regularnom delu ili produžecima kako bi zadržali prvo mesto. Duel između Friska i Jastzebea je za utešno treće mesto, Norvežani bi trebalo da dobiju u regularnom delu kako bi preskočili poljskog predstavnika u Ligi šampiona.

Ne propustite