Lišen slobode, pa pušten uz kauciju jedan od najboljih hokejaša sveta, srpskog porekla

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.11.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Milan Lučić u problemu.

Frank Gunn/Canadian Press via AP
Frank Gunn/Canadian Press via AP

Povezane vesti

Hokejaš Boston Bruinsa Milan Lučić uhapšen je, a potom i pušten uz kauciju pošto se izjasnio da nije kriv za napad na svoju suprugu.

Po izveštaju bostonske policije, Lučić je izgledao pijan kada su policajci stigli u njegov stan u subotu rano ujutru pošto je njegova supruga prijavila da je pokušao da je uguši.

Međutim, Britani Lučić je policajcima potom rekla da joj je muž čupao kosu, ali da nije pokušao da je uguši. Ona je odbila bilo kakvu medicinsku pomoć.

Lučić, kanadski hokejaš srpskog porekla, potom je uhapšen zbog sumnje da je napao člana porodice, za šta je zaprećena maksimalna kazna od dve i po godine zatvora.

On nije govorio na saslušanju u utorak ujutru. Njegovi branioci su izjavili da nije kriv, a pripremno ročište zakazano je za 19. januar.

Kao uslov za kauciju, Lučiću je zabranjeno da zlostavlja navodnu žrtvu i da konzumira alkohol.

Lučić nije igrao od 21. oktobra zbog povrede. On je ove sezone upisao dve asistencije u četiri utakmice.

Boston je u subotu saopštio da Lučić neodređeno vreme neće biti u timu.

Trener Džim Montgomeri i kapiten Bred Maršan su rekli da će Lučićevoj porodici pružiti svu neophodnu podršku, ali su odbili da komentarišu hapšenje.

Milan Lučić se smatra za jednog od najboljih hokejaša u istoriji NHL lige.

Izabran je 2006. godine na draftu kao 50. pik na draftu. Od tada je nastupao za Brunse, Kalgari Flejmse, Edmonton Oilerse i Los Anđeles Kingse.

Ne propustite