Šifrin pobeđuje i piše istoriju

Autor: Mladen Heleta
utorak 24.01.2023.
18:45
Izvor: Sportske.net

Deveti trijumf u sezoni i rekordni 83. u karijeri.

EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Povezane vesti

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je u italijanskom Kronplacu i 83. trijumfom u karijeri preuzela vođstvo na večnoj listi najboljih alpskih skijašica u Svetskom kupu. Iza nje je ostala je proslavljena sunarodnica i kraljica brzih staza Lindzi Von.

Šifrin je u sedmom veleslalomu sezone bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pobede je došla u vremenu od dva minuta i 61 stotinke. To je njena deveta pobeda ove sezone. Prvu pobedu ostvarila je 20. decembra 2012. godine i pobeđuje punih 11 sezona.

Slavila je ove sezone još tri puta u veleslalomu, četiri puta u slalomu i jednom u superveleslalomu.

Šifrin je za 45 stotinki bila brža od drugoplasirane Švajcarkinje Lare Gut-Behrami, dok je treća bila Italijanka Federike Brinjone sa zaostatkom od jedne sekunde i 43 stotinke.

Slovakinja Petra Vlhova bila je četvrta, na petom mestu završila je Francuskinja Tesa Vorli, a na šestom Šveđanka Sara Hektor.

Šifrin je trijumfom u Kronplacu preuzela vođstvo u plasmanu veleslaloma sa 500 bodova i ima 49 više od Marte Bazino, koja je danas bila deseta. Trećeplasirana Gut-Behrami osvojila je 437 bodova.

Šifin i u generalnom plasmanu Svetskog kupa zauzima vodeću poziciju sa 1.417 bodova. Gut-Behrami je druga sa 861, dok je treća Vlhova sa 846 bodova.

Ne propustite