Obradović: "Žalgiris zaslužuje Top 8 zbog istorije i navijača"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 30.03.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Sjajna završnica regularnog dela Evrolige.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Monaka Saša Obradović bio je razočaran  igrom svog tima u porazu od Žalgirisa rezultatom 79:70 u 31. kolu Evrolige.

Monako je u Kaunasu prekinuo seriju od pet pobeda, ali je tri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja zadržao četvrto mesto sa učinkom 20-11. Fenerbahče i Makabi, koji dele petu poziciju, imaju po 18-13, pa su velike šanse da "kneževi" u plej-of uđu uz prednost domaćeg terena.

Žalgiris je na deobi osme pozicije sa skorom 16-15, koliko ima i Baskonija, ispred je Partizan sa 17-14, a iza Efes za 15-16, pa mu sledi žestoka borba za ulazak u Top 8.

"Nismo se dovoljno trudili. Od početka je postojao ritam koji mi se nije sviđao. Odigrali smo lošu utakmicu, moramo da učimo iz ovoga. Naš stav mora da bude drugačiji ako želimo nešto ozbiljno da osvojimo. Sa ovom pobedom Žalgiris je blizu plej-ofa. Nadam se da će se kvalifikovati. Sa timskim duhom, sa ovim navijačima, sa svojom istorijom, oni uvek zaslužuju najbolje", rekao je Obradović i nastavio:

"Ako želimo da budemo u doigravanju, ovo nije način na koji bi trebalo da se takmičimo. Nismo dobro odgovorili, izgubili smo agresivnos. Promašili smo previše polaganja. To je zbog psihičke pripremljenosti, a nismo bili spremni za igru. Analiziraćemo razloge poraza i pokušati da obezbedimo prednosti domaćeg terena i plej-ofu. Odgovor mora da bude brz i mnogo jači od ovoga", kazao je srpski trener.

Monako sutra gostuje Bajernu, a Žalgiris dočekuje Valensiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke