Partizan, Fenerbahče i Makabi - Šta je potrebno da se u petak nađu u Top 8?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 30.03.2023.
18:43
Izvor: Sportske.net

Ovako stoje stvari za 32. kolo.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 sati dočekuju Real Madrid u "Štark areni", a i ovog puta imaju priliku da obezbede učešće među osam najboljih.

Mnogo je priča do sada ispričano o ovoj sezoni Evrolige, a posebno u poslednjih nekoliko sedmica kada se regularni deo takmičenja privodi kraju. Stoga, i ovog puta je zanimljivo da izbliza sagledamo ko, kako i kada može da dobije pečat zvani "Top 8".

Kako tabela nalaže, krenućemo od najbolje pozicioniranog u ovoj bici - Fenerbahčea. Ekipi Dimitrisa Itudisa neophodno je da pobede u susretu sa Baskonijom koja se nalazi u katastrofalnoj formi u ovom trenutku. Taj susret na programu je sutra u "Fernando Buesa" areni. Prvi meč pripao je ekipi Đoana Penaroje 70:76.

Zatim sledi Makabi iz Tel Aviva čiji je rival večeras (20.05 sati) Olimpija Milano. Dupla pobeda u "italijanskoj sedmici" izraelskom velikanu, uz poraz Partizana, Žalgirisa ili Baskonije sređuje vizu za narednu fazu.

Partizanu, koji za protivnika ima Real Madrid potrebno je sa slave u susretu sa timom Đusa Matea čiji je imperativ prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. U slučaju pobede rostera Željka Obradovića, moraće da se nadaju porazu ili Žalgirisa ili Baskonije.

Zajedničko za sve tri ekipe koje su trenutno na 5, 6. i 7. poziciji jeste što svaka od njih želi da Baskonija doživi neuspeh u sutrašnjem meču sa Fenerom. Istom se nada i Crvena zvezda kako bi njihove šanse nastavile da tinjaju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke