Šansa za Zvezdu? Barsa drastično smanjuje budžet za košarku!

Autor: Mladen Heleta
sreda 29.03.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Ovo je zadnja sezona sa budžetom od 36.000.000 evra.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona i dalje se nalazi u velikim finansijskim problemima, koji će od naredne sezone izazvati niz budžetskih potresa u ovom katalonskom gigantu, a jedan od značajnijih pogodiće košarkašku sekciju ovog kluba.

Cilj je da Fudbalski klub što manje trpi, pa će morati da trpe ostali sportovi.

Barselona već godinama unazad pokušava da se domogne titule u Evroligi, prve još od 2010. godine, ali nikako ne uspeva, iako su ulagana ogromna sredstva i dovođeni vrhunski igrači, posebno u poslednje tri sezone. 

Pre dve godine je Efes bio koban u finalu, a prošle godine je doživljen poraz u polufinalu od najvećeg rivala Reala.

Budžet košarkaške sekcije Fudbalskog kluba Barselona za ovu sezonu iznosi čak 36.000.000 evra, Šarunas Jasikevičijus je selektirao sjajnu ekipu i ovo je prema svemu sudeći poslednja šansa da se sa tako snažnim rosterom osvoji titula prvaka Evrope.

Barsa sa ovakvim budžetom može sebi da priušti Nikolu Mirotića, koji igra za 5.000.000 evra godišnje, plus još 11 ekstra kvalitetnih igrača, ali već od leta neće biti tako.

Kako navodi lokalni katalonski radio RAC1 budžet za košarkašku sekciju FK Barselona biće smanjen za čak 20 odsto, odnosno za petinu i od naredne sezone će biti manji za 7.200.000 evra. 

I dalje će to biti jedan od najvećih budžeta u Evroligi, ali Barselona će morati da pusti nekoliko svojih zvezda, kako bi izbalansirala ovo smanjenje.

To već sada pokreće niz spekulacija ko bi mogao da napusti ovaj tim na leto, a nama je svakako najzanimljivije šta će biti sa Nikolom Kalinićem.

On ima veoma dobru sezonu u Barsi, ali poznato je da njegova Crvena zvezda želi da ga ponovo vidi u svojim redovima. Poznato je i koliko je on veliki Zvezdaš, pa ostaje da se vidi da li će šampion Srbije pokušati da iskoristi ovu situaciju u Barseloni kada krene da formira svoj sastav za sledeću sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke