Virtus digao ruke od Evrolige, Efes se približio Partizanu i pobegao Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.03.2023.
21:19
Izvor: Sportske.net

Bez neizvesnosti večeras u Istanbulu.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Večeras je počelo 32. kolo Evrolige, a prvi meč je odigran u Istanbulu, gde je Efes pred svojim navijačima savladao Virtus iz Bolonje sa ubedljivih 86:67.

Ovo je druga uzastopna, a ukupno 16. pobeda Efesa u 32 odigrana kola, čime je i dalje u igri za plasman u plej-of. Turski klub sada ima jednu pobedu manje od Partizana, ali i lošiji međusobni skor, dok od Crvene zvezde ima dve pobede više, s tim da srpski predstavnici tek sutra igraju svoje mečeve 32. kola.

Bez Miloša Teodosića u sastavu, Virtus mnije bio ravnopravan rival Efesu koji je od početka druge četvrtine serijom 13:2 uspeo da se rezultatski značajnije odvoji i do kraja meča je rutinski obavio posao.

Hrvatski centar Ante Žižić je večeras dominirao u pobedničkoj ekipi sa 24 poena i šest skokova, a skakačkoj dominaciji Efesa je značajno doprineo i Ilajdža Brajant koji je uz 13 poena upisao 11 skokova. Kada su asistwncije u pitanju, glavni je bio naš Vasa Micić sa 11 asistencija, uz sedam postignutih poena.

Virtusu je ovo četvrti uzastopni poraz, više nema ni teoretske šanse za plasman u plej-of, s obzirom da sada ima skor 13-19 i očigledno je da tim Serđa Skariola jedva čeka da se završe još dva preostala kola u Evroligi.

U njihovom timu večeras najefikaniji Manion sa 17 poena i šest asistencija, a Odželej je upisao 13, uz sedam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke