EURO (kval) - Ovo još nismo videli, Španiju zahvatila "Hoselumanija", Velsov debitant rastužio Poljud!

Autor: Ivan Cvetković
subota 25.03.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

U terminu od 20.45 večeras su odigrane tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Spain
Spain

Povezane vesti

Reprezentacija Španije ostvarila je trijumf u prvom kolu grupe A protiv Norveške na domaćem terenu rezultatom 3:0.

Bili su Norvežani prilično ravnopravan takmac i pored odsustva prve zvezde Erlinga Halanda zbog povrede, međutim posle mnogo promašenih šansi stigla je surova kazna favorita.

Balde je uputio oštar centaršut po zemlji, lopta je stigla do Danija Olma koji ju je praktično iz nehata sproveo u mrežu u 13. minutu igre.

Norveška je krenula još ofanzivnije, posle penala koji nisu dobili propustili su i sjajnu priliku kada je udarac Aursnesa uspeo da odbrani Kepa koji se istakao i početkom drugog poluvremena sklonivši loptu praktično sa gol-linije.

Novi selektor Španije Luis de la Fuente izvršio je dve ključne izmene u 81. minutu kada su u igru ušli Hoselu i Fabijan Ruiz.

Upravo je potonji asistirao napadaču Espanjola za prvi pogodak na svom debiju za nacionalni tim posle samo tri minuta provedenih na terenu, a Hoselu je već u narednom napadu postigao još jedan pogodak i postavio konačan rezultat.

Bila su to dva najbrža gola jednog debitanta u istoriji španskog fudbala nakon čega je La Rosaleda proključala.

U grupi D, selekcija Hrvatske remizirala je sa Velsom na Poljudu rezultatom 1:0.

Domaćin je poveo u 28. minutu kada se Andrej Kramarić sjajno snašao na ivici kaznenog prostora i spoljnim delom stopala postigao vodeći pogodak.

Sve snove o trijumfu "kockastih" raspršio je Nejtan Brodhed koji je na svom debiju za nacionalni tim Velsa u trećem minutu nadoknade vremena doneo bod Ostrvljanima.

 Rumunija je u grupi I imala daleko lakši posao u Andori gde su gosti slavili sa 2:0.

Naše susede je u vođstvo doveo Denis Man u 35. minutu, da bi Denis Alibec u 50. minutu otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke