Rej Rajs, 'ugašena' zvezda Baltimora – Napadom na suprugu uništio karijeru!

Autor: Miloš Marković
utorak 09.09.2014.
10:24
Izvor: Sportske.net

Rej Rajs je zvezda Baltimor rejvensa, raning bek koji je zbog nasilja u porodici danas suspendovan iz kluba i iz lige na neodređeno vreme. Nepromišljeni potez koštao ga je karijere.

Beta/AP Photo/Gail Burton
Beta/AP Photo/Gail Burton

Povezane vesti

Raning bek pomenutih Rejvensa je sa ovim klubom iz Baltimora imao petogodišnji ugovor vredan 50 miliona dolara, a svoju poziciju zvezde osigurao je 2012. kada je potpisao novi ugovor.

Ipak, jedan potez uništio je njegovu čitavu karijeru.

Nepromišljeni potez porodičnog nasilja i snimak koji je početkom nedelje dospeo u javnost, na kome se vidi kako Rajs hladnokrvo udara svoju suprugu, onesvešćuje je dok udara glavom u metalnu dršku u liftu hotela koji je zatvoren momentalno.

Svađa je počela nešto ranije, pre ulaska u lift, kada je supruga pomenutog Rajsa prva zadala lagani udarac ovom raning beku, ali je situacija vrlo brzo eksalirala.


Šta više, pojavio se i drugi sigurnosni snimak na kome se Rajs vidi kako izvlači onesvešćenu suprugu i nosi je nazad u sobu.

Rezultat objavljivanja ovog snimka i incidenta koji se desio pre nekoliko meseci, ali do sada nije postao javan je suspenzija klupska, ligaška i jedna ugašena karijera u trenutku.

Naime, Rejvensi su otpustili Rajsa, NFL mu je izrekao vremenski neodređenu suspenziju, jasno je da više fudbal neće igrati.

Inače, incident se konkretno desio u julu, kada je klub Rajsa suspendovao na dve utakmice, a javnost postavlja pitanje zašto se momentalno nije reagovalo. Vidljivo jeste na snimku da su incient iz prve ruke videli i članovi osoblja hotela, kome se na teret stavlja saučesništvo.

Takođe, postavlja se pitanje da li je NFl imala pristup video snimku koji je početkom nedelje objavio jedan američki tabloid.

Naime, sumnja stoji i zbog toga policija nije reagovala, zašto nije tražen snimak sa hotelskih kamera i zašto nije na vreme pokrenuta istraga protiv Rajsa, koji je u vreme udaranja bio veren sa svojom sadašnjom suprugom.

Ne propustite