Srpska krv za nove pobede Divljih Veprova!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.01.2015.
17:21
Izvor: Sportske.net, wildboars.rs

Klub američkog fudbala Divlji Veprovi iz Kragujevca odlučio je da u novoj sezoni mesto prvog trenera bude prepušteno momku koji je ponikao u klubu čime će biti prekinuta višegodišnja praksa angažovanja stranih stručnjaka.

saaf.rs
saaf.rs

Povezane vesti

Višegodišnja praksa koja je uobičavana u klubu američkog fudbala Divlji Veprovi iz Kragujevca biće prekinuta u novoj sezoni.

Kragujevački klub odlučio je da umesto Amerikanaca glavne uloge u ekipi budu prepuštene domaćem igraču i stručnjaku pa je tako mesto kvoterbeka prepušteno Stefanu Stefanoviću a mesto prvog trenera Aleksandru Ristiću Alfu.


Iz tabora Divljih Veprova tvrde da je ovakva odluka donesena za dobrobit američkog fudbala u našoj zemlji. Uz to, u klubu smatraju da su Ristić i Stefanović u potpunosti spremni da odgovore na izazove pred koje su stavljeni.

"Rešili smo da pozicije kvoterbeka i trenera popunimo iz svojih redova, jer smatramo da su te dve funkcije najpotrebnije Srbiji. Smatramo da je Ristić posle višegodišnjeg iskustva u različitim selekcijama Veprova i reprezentacije Srbije, kao i usavršavanja u SAD, zreo za ulogu glavnog trenera. On je sigurno najbolji srpski trener i zbog toga može da vodi Veprove" kaže predsednik kluba Nemanja Čalija.

Momak koji je među svojim saigračima poznat kao Alf u prošlosti je obavljao ulogu ofanzivnog koordinatora u ekipi Divljih Veprova a nije mu strana ni uloga prvog trenera.

"Glavni clijevi su da pokušamo da unapredimo celokupan tim, kako na igračkom, tako i organizacionom planu i popravimo stvari koje su bile loše pethodnih sezona. Da svakom igraču pružimo maksimalnu podršku u njegovom ličnom razvoju, a samim tim i celokupna organizacija će napredovati" poručuje Alf.

Novi trener Divljih Veprova već je izvršio prozivku a prvi treninzi biće posvećeni laganom povratku u trenažni proces i radu na fizičkoj spremi.

Divlji Veprovi su u prethodnoj sezoni zauzeli drugu poziciju u domaćem šampionatu pa nema sumnje da je za kragujevački sastav prioritet titula koja je poslednji put osvojena pre četiri godine.

Ne propustite