Superboul - Mahoms je nezaustavljiv, da li je greh tipovati protiv Brejdija?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 07.02.2021.
18:25
Izvor: Sportske.net

Sve oči uprte u dvojicu, prošlogodišnjeg MVP-a i najveće legende ovog sporta.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Ukupno 269. meč ove sezone u NFL šampionatu, ujedno i veliko finale, odnosno Super boul, igra se u ponedeljak, igraju ga Kanzas siti Čifsi i Tampa Bej Bakanirsi. 

Igra se na Rejmond Džejms stadionu u Tampa Beju, u Floridi. 

Kanzas je jedna od najboljih napadačkih ekipa NFL-a, ali nisu među najboljim defanzivcima. 

Uglavnom zavise od Patrika Mahomsa, fantastičnog kvoterbeka koji je među 3 najbolja na svetu u ovom trenutku, trenutno je drugi u generalnom plasmanu sa 38 tačdauna. 

Imaju problema sa povredama, Mičel Švarc najverovatnije neće igrati, Eldžerijus Snid je pod znakom pitanja, dok je Semi Votkins već prevazišao povredu i igraće duel svih duela u NFL-u. 

Tampa Bej? 

Bakanirsi su takođe fantastični u napadu, i za protivničke napadače su strah i trepet, ali nisu favoriti ako pitate kladionice da osvoje Lombardijev trofej. 

Tom Brejdi ima 40 tačdauna, pa svi jedva čekaju da vide novi duel Mahomsa i njega. 

Statistički gledano, Čifsi su blagi favoriti, ali Tom Brejdi je božanstvo ovog sporta, a već dobro znate da je finalni duel onaj u kom sva statistika pada u vodu i do izražaja dolazi hladnokrvnost koju možemo pripisati najvećima poput Brejdija. 

Legenda ovog sporta ima 43 godine, biće mu ovo deseti Superboul, šest puta do sada je pobedio. Umalo da zaboravimo, savladao je još jednu legendu u polufinalu, Arona Rodžersa i njegove Pekerse. Brejdi juri i još jedno dostignuće, pokušaće da dostigne Pejtona Meninga koji je sa dve ekipe osvojio titulu. 

Mahoms će tražiti Tajreka Hila ili Trevisa Kelcea, Brejdi Evansa, Milera i Brejta, uglavnom, i ovoga puta će odbrana biti ta koja će rešiti meč, u mogućnosti dvojice kvoterbekova više niko i ne sumnja. 

Čifsi ili Bakanirsi, ko će uzeti trofej ovoga puta? Rekli smo, favorit je Mahoms, verujemo u njega da će osvojiti MVP nagradu... Razlog zašto su Čifsi favoriti leži baš u Mahomsu koji je fantastičan ove sezone i u odbrani Bakanirsa koji imaju problem sa loptama sjajnih kvoterbekova. Mahoms igra bolje kada je pod pritiskom što takođe zvuči neverovatno. 

Ovaj Superboul će biti specifičan, stadion neće biti pun, ali će publike biti, tačno 25 hiljada karata je prodato. 

Ne propustite