Atletska legenda tvrdi, "novi Bolt" ne može biti najveći!

Autor: Beta Beta
petak 27.09.2019.
21:56
Izvor: Beta

Legendarni američki atletičar Majkl Džonson rekao je danas da njegov sunarodnik sprinter Kristijan Kolman ne može biti zaštitno lice atletike, posle kontroverzi oko propuštenih testiranja na doping.

EPA-EFE/GERRY PENNY
EPA-EFE/GERRY PENNY

Povezane vesti

Američka antidoping agencija optužila je Kolmana da je u 12 meseci propustio tri testiranja, ali je posle intervencije Svetske antidoping agencije (WADA) slučaj odbačen zbog tehničkih razloga.

"To ga potpuno diskvalifikuje da ikada bude zaštitno lice ovog sporta. Ovo će ga pratiti, kao što i treba. Ovo je neverovatno važno pitanje u sportu, pošto je Kristijan Kolman bio smatran za nekoga ko će zameniti Juseina Bolta kao najveću zvezdu ovog sporta", rekao je Džonson za Bi-Bi-Si (BBC).

"Mislim da se to neće desiti zbog ovoga. Mislim da ljubitelji atletike nemaju nikakvu toleranciju za bilo koju vrstu doping prekršaja", dodao je bivši svetski i olimpijski rekorder na 200 i 400 metara.

Kolman je ove godine najbrži sprinter na 100 metara u svetu, na mitingu Dijamantske lige u Kaliforniji ostvario je rezultat od 9,81 sekundu.

On je rekao da "nikada nije pao na doping testu" i da "nikada neće".

Ne propustite