Bolt možda odloži odlazak penziju za još tri godine!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.01.2016.
22:02
Izvor: Beta

Želi na OI 2020 kada bude imao 34 godine!

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Šestostruki olimpijski šampion, atletičar sa Jamajke Jusein Bolt mogao bi da odloži svoj odlazak u sportsku penziju, davno najavljen za 2017. godinu, kako bi učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

"Videćemo šta će se desiti, jer moj trener kaže da bi mogao da učestvujem na Olimpijskim igrama 2020. Ne kažem da ću to uraditi, ali moj trener (Glen Mils) mi je rekao da treba da prestanem da govorim o penziji",
rekao je Bolt na jamajkanskoj televiziji "Profile".

Već nekoliko godina Bolt govori da će Igre u Rio de Žaneiru biti njegov poslednji olimpijski nastup i da će Svetsko prvenstvo 2017. u Londonu biti njegovo poslednje veliko medjunarodno takmičenje.

"Ići ćemo do kraja te dve godine i videti šta će se dogoditi. Moj trener kaže da mogu da idem do Tokija i verujem mu", rekao je Bolt.

Bolt, koji će imati 34 godine 2020. godine, priznao je da ga periodi treninga tokom kojih nekad ima probleme s motivacijom zastrašuju.

"Što ste stariji treninzi postaju teži. Trčati sa 32, 33, 34 godine zahtevaće mnogo rada. Mislim da mogu to da uradim i pokušaću, ali za mene je važnije da odem kada budem na vrhuncu", rekao je Bolt koji drži svetske rekorde na 100 metara (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19).

On je naveo primere Majkla Džonsona, četvorostrukog olimpijskog šampiona u atletici, i Majkla Džordana, košarašku legendu NBA.

"Pitao sam jednom Majkla Džonsona zašto se povukao posle druge olimpijske pobede (na 400 metara 2000. godine). On mi je odgovorio: 'Slušaj, ostvario sam sve što mogu da ostvarim u svom sportu, zašto nastaviti?", naveo je Bolt.

"Majkl Džordan je napustio košarku kad je bio na vrhuncu, pre nego što se vratio (2001. godine), to je malo zasenilo njegovu karijeru, ali on ostaje veliki Majkl Džordan. Ne želim da budem u situaciji gde ceo svet napreduje dok ja nazadujem", rekao je Bolt.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Tuesday, 26.01.2016
00:04

Za mene najveći sportista svih vremena, znam da svako ima svoj ukus, ali Bolt je antilopa u patikama.