Jedan Kragujevčanin oborio Ginisov rekord, drugom je ostalo još samo malo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.10.2016.
23:24
Izvor: Sportske.net, maratonzaginisa.com

Neka podvig Srđana Ristića bude dodatni podstrek i njegovom sugrađaninu Goranu Nikoliću da se i njegovo ime nađe u Ginisovoj knjizi rekorda.

maratonzaginisa.com
maratonzaginisa.com

Povezane vesti

Jedna od vesti koja je obeležila ovaj sportski vikend jeste i ona koja je stigla iz Kragujevca, gde je desetar Vojske Srbije Srđan Ristić juče postavio novi Ginisov rekord u broju urađenih sklekova.

On ih je uradio čak 2.370 i tako nadmašio prošlogodišnji rekord od 2.220 sklekova.

Srđanu čestitamo, a kao što već znate, još jedan Kragujevčanin pokušava da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

To je neumorni maratonac Goran Nikolić koji već mesec i po dana trči ''Maraton za Ginisa''. Njegov cilj je da istrči ukupno 55 maratona za 55 dana, a do sada ih je istrčao 43, pa svi verujemo da će i preostalih dvanaest uspešno završiti.

On je danas stigao i u Šabac.

Kroz maglovito jutro ekipa maratona je došla na start još jedne etape. Iz Valjeva prema Brankovini, mestu poznatom po dve kulturno istorijske celine, crkvi Svetih Arhangela zadužbini Prote Mateje Nenadovića, i po tome što je ovde išla u školu poznata pesnikinja Desanka Maksimović, a u neposrednoj blizini crkve nalazi se i njen grob. Nekoliko kilometara od ovog mesta, prema Šapcu, bilo je startno mesto ove etape.

Tačno u 8 časova tu su se našli Goran Nikolić sa svojim timom i Petar Kurdulić, maratonac iz ovog mačvanskog grada, kome je ovo bio 21. maraton.

Start je označio predsednik Rotari Kluba iz Valjeva, koji je bio domaćin predhodne etape, Aleksandar Urošević. Kroz maglu dva maratonca krenuli su da zajednički ''overe'' još po jednu, kako kažu sportisti, najtežu disciplinu u sportu.

Okolina se i ne raspoznaje mnogo, magla je gusta, tek po neko vozilo u ovo nedeljno jutro se pojavi kroz prirodnu belu zavesu, nešto kasnije i sitna kiša poče da pada, ali dvojac koji trči je nezaustavljiv. Dok se prolazilo kroz mesta i sela koja su na ovoj trasi, nije bilo mnogo radoznalih koji će pogledom da isprate ova dva, za mnoge čudake, jer ko ih tera da po ovakvom vremenu trče.

Tempom koji je nešto brži od uobičajenog, valjda zbog vremenskih uslova, došli su na nekoliko kilometara od grada koji je na obali reke Save. Tu ih je sačekala policijska patrola i nekoliko atletičara, pa su svi skupa lagano ušli u predgrađe Šapca.

Kroz gradske ulice stigli su do trga, gde su ih pozdravili članovi Rotari Kluba Šabac, građani koji su u ovo nedeljno jutro izašli s namerom da pozdrave Nikolića, kao i ekipa lokalne televizije.

Predsednica RK Danica Milovanović, predala je Goranu pehar za akciju i humanost koju je pokrenuo.

Nedelja je dan odmora, ali za ekipu maratona predaha nema, tu ne postoji vikend ili praznik, tako će biti do 55-og završnog, no ovaj put nije bilo mnogo zadržavanja na trgu.

Posle uobičajene ceremonije, ekipa je otišla u obližnji hotel na odmor do sutrašnjeg starta  za Loznicu, u koji će ući kao poslednji grad kroz Srbiju do prelaska u region tj. Republiku Srpsku i prvi grad u istoj, Bijeljinu.

Ne propustite