Neuspeh u kvalifikacijama za EP, srpski atletičari nezadovoljni

Autor: Ivan Cvetković
subota 06.03.2021.
23:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Trgovčević je završio takmičenje u kvalifikacijama na 30. mestu rezultatom 7,91 sekundu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Srpski atletičar Luka Trgovčević rekao je danas da je razočaran što nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 60 metara s preponama na Evropskom dvoranskom prvenstvu u poljskom Torunju.

Trgovčević je završio takmičenje u kvalifikacijama na 30. mestu rezultatom 7,91 sekundu.

"Nažalost smo imali dva prestupa u startu, a malo vremena da odmaramo. Na treci start sam se osećao malo umoran, ali tako je bilo svima. Problem je što to utiče na rezultat, pa smanjuje šanse da se ulazi s vremenom. Šteta, još uvek mislim da je polufinale ličnim rekordom bio moj realni domet", rekao je Trgovčević, preneo je Atletski savez.

U istoj disciplini u konkurenciji atletičarki Anja Lukić bila je peta u svojoj kvalifikacionoj grupi, a u ukupnom plasmanu zauzela je 36. mesto.

"Nisam istrčala baš najbolje trku, ali sam zadovoljna svojim prvim nastupom na velikom takmičenju. Moja grupa je bila baš jaka, četvrto mesto je bilo 8,10 sekundi, tako da nisam imala sreće sa grupom", navela je ona.

U trci na 60 metara Aleksa Kijanović završio je takmičenje na trećem mestu u grupi rezultatom 6,75 sekundi, što je bilo dovoljno za 32. mesto.

"Nisam zadovoljan, ali nisam ni razočaran. Svaka grupa pre mene je imala start iz prvog puta, a moja iz trećeg. Rezultatski nije toliko loše, s obzirom na to da sam trčao uz bol u nozi, ali nije bilo dovoljno za polufinale", rekao je Kijanović.

Ne propustite