Amerikanci "poludeli" za F1 - Prenosi plaćeni 15 puta više!

Autor: Stefan Matić
sreda 29.06.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net

ESPN dobio veliku trku.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Formula 1 beleži neverovatnu gledanost. 

Liberti Medija se može pohvaliti da su vratili najbrži cirkus u vrh interesovanja, tamo gde i pripada. Njihova saradnja sa Netliksom, ali i neverovatna sezona prethodne godine i okršaj između Ferštapena i Hamiltona, je napravila situaciju da se ove godine uvek traži karta više na stazi. 

Posebno se razvilo tržište u Americi. 

Prošla sezona je bila najgledanija u ovoj zemlji, sa gotovo miliona navijača ispred TV na svakoj trci. Taj trend je samo nastavio sa rastom, ovogodišnji F1 vikend u Majamiju je ispratilo preko 2.6 miliona gledalaca.

Logično - usledila je borba za ekskluzivna TV prava. 

"Bitka" je vođena između Amazona, Netfliksa, Komkasata i ESPN-a, da bi ESPN pobedio i pristao da isplaćuje između 75 i 90 miliona dolara po sezoni do 2025. godine. 

Do tada su imali ugovor u vrednosti od pet miliona po sezoni! Navodno je Amazon ponudio 100 miliona evra, ali čelnici F1 nisu hteli da u potpunosti pređu na striming platformu. 

Što se tiče trka, ovog vikenda nam sledi okršaj na legendarnom Silverstonu. Videćemo da li se Ferari može odupreti, početku, nečega što se čini kao dominacija Red Bula.

Ne propustite