Botas na pol poziciji u trci za Veliku nagradu SAD

Autor: Beta Beta
subota 02.11.2019.
23:38
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Valteri Botas startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Teksasu, pošto je bio najbrži u večerašnjim kvalifikacijama.

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

Botas je ostvario rezultat od 1:32,029 minuta i osvojio je petu pol poziciju ove sezone, a prvu u SAD.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa druge pozicije, pošto je bio sporiji od Botasa za 0,012 sekundi, dok je treći bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,067 sekundi zaostatka.

Četvrti je bio vozač Ferarija Šarl Lekler sa zaostatkom od 0,108 sekunde, a peto mesto zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton iz Mercedesa sa 0,292 sekunde zaostatka za timskim kolegom.

Sa šestog mesta startovaće Aleksandar Albon iz Red Bula, a iza njega je dvojac Meklarena Karlos Sainc i Lando Noris, zatim Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso, Niko Hulkenberg iz Renoa i Kevin Magnusen iz Hasa.

Vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat počeće trku sa 13. mesta, Lens Strol iz Rejsing Pointa sa 14, Roman Grožan iz Hasa sa 15, a  iza njega dvojac Alfa Romea Antonio Djovinaci i Kimi Raikonen.

Vozač Vilijamsa Džordž Rasel bio je 18, Serhio Peres iz Rejsing Pointa 19, dok će sa poslednjeg mesta startovati Robert Kubica iz Vilijamsa.

Hamilton i Botas se bore za šampionsku titulu. Britanac je u prednosti i na korak je od osvajanja šeste titule, pošto mu je za to potrebno da osvoji četiri boda u trci, bez obzira na plasman Finca.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu SAD vozi se u nedelju od 20.10 u Ostinu u Teksasu.

Ne propustite