Botas: "Uznemiravaju me glasine o prelasku u Ferari"

Autor: Beta Beta
petak 31.07.2015.
10:58
Izvor: Beta

Vozač Vilijamsa Valteri Botas izjavio je da ga "uznemiravaju" spekulacije o prelasku u Ferari, pošto želi da se koncentriše na natupe u svom timu i pokušaje da ostvari prvu pobedu u šampionatu Formule 1.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Italijanski mediji spekulisali su prethodnih meseci da će Botas od sledeće godine u Ferariju zameniti Kimija Raikonena.

Botas, koji je treću sezonu u Vilijamsu, rekao je da samo razmišlja o tome kako će pomoći svom timu da se umeša u borbu za pobede.

"Kada uđeš vozilo ne razmišljaš o raznim spekulacijama. Razmišljaš samo o svojoj vožnji, ali kada izađeš iz bolida, glasine te uznemiravaju"
, rekao je 25-godišnji Botas, preneli su italijanski mediji. 

U prvoj polovini ove sezone Mercedes je dominantan, u 10 trka aktuelni svetski šampion Luis Hamilton pobedio je pet puta, a njegov klupski kolega Niko Rozberg u tri.

Međutim, vozač Ferarija Sebastijan Fetel je prošle nedelje u Mađarskoj ostvario drugu pobedu u sezoni, pa Botas veruje da Mercedes nije nepobediv.

"Mercedes je trenutno zaista jak, ali Ferari je pokazao u Budimpešti da je moguće pobediti. Nikad ne reci nikad, mi i dalje pokušavamo da pobedimo. Oni zaista imaju brz bolid, ali u moto sportu je sve moguće. Moramo da verujemo u uspeh i da iskoristimo svaku priliku koja bi mogla da nam se ukaže ove sezone", rekao je Botas.

Takmičenje u šampionatu Formule 1 nastaviće se 23. avgusta trkom za Veliku nagradu Belgije.

Ne propustite