Braun ne može da prežali Rikarda

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.01.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Strmoglavi pad harizmatičnog Australijanca.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Direktor Meklarena Zek Braun rekao je da bi ponovo voleo da za ekipu vozi Danijel Rikardo, kao i da je pun entuzijazma što će ove sezone u šampionatu Formule 1 u timu biti mladi Oskar Pjastri.

Meklaren je u avgustu saopštio da će raskinuti ugovor sa Rikardom, koji nije imao dobre rezultate. Australijski vozač nije mogao da pronadje angažman, pa će ove sezone biti rezervni vozač Red Bula. Braun je u intervjuu za Jutjub kanal Meklarena rekao da je neuspeh Rikarda u ekipi "velika misterija" i nije odbacio mogućnost njegovog povratka.

"On je talentovan. Pokazao nam je to u Monci, pobedio je u osam trka. Frustrirajuće je za sve nas. Nadam se da ću ga videti ponovo na stazi u Formuli 1, što je i njegova želja, a vrata Meklarena su mu otvorena. Ako se zvezde poklope, voleo bih da se ponovo trkam sa njim", rekao je Braun, preneo je Skaj. 

 Ove sezone za ekipu će voziti Lando Noris i Oskar Pjastri. Noris je četvrtu sezonu u ekipi, a Braun je rekao da 23-godišnji Englez ne dobija dovoljno pohvala za svoje nastipe. Pjastri je jedan od najvećih talenata medju mladim vozačima u Formuli 1, a u aprilu će napuniti 22 godine.

"Mislimo da će Oskar biti senzacionalan trkač. Ako pogledate njegovu karijeru, videćete da je osvojio mnogo u prvoj godini, što vam uvek govori da je vozač poseban. On ima sjajan mentalni pristup sportu i sada kada Lando ima mnogo iskustva, mislimo da u ekipi imamo sjajan spoj iskustva i mladosti - naše iskustvo takođe ima mladost. Svi smo vrlo uzbudjeni potencijalom naše vozačke postave Landa i Oskara u doglednoj budućnosti", naveo je Braun.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ne propustite