F1 - Britanski mediji ''nisu pošteni'' prema Hamiltonu?

Autor: Beta Beta
nedelja 16.07.2017.
12:36
Izvor: Beta

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da nema problema sa vozačem Luisom Hamiltonom i da će pokušati da postigne dogovor sa Britancem o potpisivanju novog ugovora, po završetku naredne sezone u Formuli 1.

EPA/VALDRIN XHEMAJ
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Povezane vesti

Hamilton nije učestvovao u ovonedeljnoj egzibiciji na londonskom Trafalgaru, gde su se brojni vozači predstavili navijačima na ulicama britanskog glavnog grada. Mediji su naveli da je trostruki svetski prvak to odlučio pošto je Volf prisustvovao proslavi 30. rodjendana vozača Ferarija Sebastijana Fetela, koji se sa Hamiltonom bori za titulu, što je Volf negirao.

Hamilton i Fetel nisu u najboljim odnosima, posle incidenta u trci u Bakuu, kada je Nemac namerno udario u bolid Mercedesa.

Volf je rekao da britanski mediji nisu pošteni prema Hamiltonu i to uoči današnje trke (14.00) na domaćoj stazi u Silverstonu.

"Način na koji ga pojedini mediji tretiraju je pogrešan i nepošten. Pre domaće trke i posle teških vikenda u Bakuu i Austriji, na takav način tretirati domaću superzvezdu je pogrešno. Uvredljivo je dovoditi u pitanje kako će se za trku spremati trostruki svetski prvak, koji je dostigao Ajrtona Senu po broju pol pozicija i koji će oboriti rekord Mihaela Šumahera u Mađarskoj", rekao je Volf za Skaj.

Volf je rekao da su glupe priče da ima problema sa Hamiltonom, kao i da britanski vozač ima problema sa ekipom.

"Dajem mu slobodu da organizuje svoje vreme kako želi. Ako misli da će mu pomoći u trci ako se udalji iz okruženja Formule 1 i bude sa prijateljima, onda neka tako uradi. To mi ne smeta, uvek mi je tako nešto odgovaralo. Bili smo svesni rizika kako će javnosti izgledati to što se nije pojavio na tom dogadjaju, ali u ekipi to nikada nije bilo pitanje", dodao je on.

Volf je rekao da se nada da će Hamilton produžiti ugovor sa Mercedesom, koji ističe na kraju sledeće sezone.

"Luis je veoma povezan sa Mercedesom, volimo ga kao vozača, a mislim da i on isto misli o ekipi. Pokušaćemo da postignemo dogovor za naredne godine", rekao je Volf.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 16.07.2017
13:30

Kakav je prepotenko ovaj Hamilton nije realno. Lik je umislio da se citav svijet vrti oko njega.