F1 - Verstapen slavio u Abu Dabiju!

Autor: Beta Beta
nedelja 13.12.2020.
16:09
Izvor: Beta

Dvojac Mercedesa iza Holanđanina u poslednjoj trci ove sezone.

EPA-EFE/FIA/F1 HANDOUT
EPA-EFE/FIA/F1 HANDOUT

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednjoj u ovogodišnjem šampionatu.

Verstapen je krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja trke i ostvario drugu pobedu u sezoni, ukupno 10. u karijeri. 

Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas, a treći je bio njegov timski kolega sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton, koji se vratio na stazu nakon što se oporavio od korona virusa.

Vozač Red Bula Aleksandar Albon zauzeo je četvrto mesto, a peto i šesto mesto vozači Meklarena Lando Noris i Karlos Sainc. Te pozicije omogućile su Meklarenu da osvoji treće mesto u šampionatu konstruktora. Protiv Sainca je pokrenuta istraga zbog spore vožnje u boksu, a odluka o eventualnoj kazni biće objavljena kasnije i može znatno uticati na Meklaren u trci konstruktora.

Vozač Renoa Danijel Rikardo zauzeo je sedmo mesto, a on je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke, osmi je bio Pjer Gasli iz Alfa Taurija, deveto mesto zauzeo je Esteban Okon iz Renoa, a 10. je bio Lens Strol iz Rejsing Pointa.

baner

Ne propustite