Ferarijev povratak u vrh Formule 1? Kažu da je sve vrlo obećavajuće!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.11.2020.
22:33
Izvor: Beta

Kada ćemo videti Ferarijev povratak u vrh?

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Ekipa Ferari planira da koristi potpuno nov motor naredne sezone u Formuli 1, u pokušaju da se vrati u borbu sa konkurentima iz vrha, a njen direktor Matija Binoto rekao je da su "prvi znaci vrlo obećavajući".

Posle promene pravila u vezi sa motorom na kraju prošle sezone, Ferari je ove godine od najbrže ekipe na pravcima postao jedna od najsporijih i trenutno je šesti na tabeli konstruktora sa 103 boda.

"Trenutno nemamo najbolji motor. Mislim da ćemo sledeće godine imati potpuno novi motor. Kao Ferari, mnogo smo uložili u dalji razvoj pogonske jedinice za 2021. godinu i još više za 2022. Mislim da su dosadašnje informacije o performansama i pouzdanosti vrlo obećavajuće", rekao je Binoto, preneo je Skaj.

"Moramo biti efikasniji u načinu na koji planiramo, kreativni u načinu na koji testiramo. Iz onoga što mogu da vidim, zadovoljan sam rezultatima", dodao je direktor italijanske ekipe.

Vozač Ferarija Šarl Lekler trenutno je peti u plasmanu sa 85 bodova, a četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel zauzima 14. mesto sa 18 bodova.

Naredne sezone umesto Fetela za Ferari će voziti Karlos Sainc.

Binoto je nedavno rekao da možda neće prisustvovati predstojećoj trci u Turskoj, pošto ima obaveze u bazi u Maranelu.

Ne propustite