Fernando i mirnoća - Čeka se prva pobeda u sezoni, a domaća staza je idealna za to?

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.06.2023.
16:54
Izvor: Sportske.net

Izvanredni Španac ove sezone.

EPA-EFE/SIMON BAKER
EPA-EFE/SIMON BAKER

Povezane vesti

Vozač Aston Martina Fernando Alonso rekao je da mnogi pričaju o predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije i njegovoj mogućoj pobedi na domaćoj stazi, ali da je on miran i da strpljivo čeka svoju šansu za 33. trijumf u karijeri.


"Moji navijači teraju po svome i to možemo samo da prihvatimo. Mnogo se priča o broju 33, ali ja sam miran. Imamo dobar bolid koji će nam dati šansu ove godine. Red Bul dominira gvozdenom pesnicom, ali videli smo u prethodnim sezonama da čak i kada imate dominantno vozilo... Biće prilike u nekom trenutku"
, rekao je Alonso.

Alonso je poslednju 32. pobedu ostvario pre 10 godina upravo u Španiji vozeći za Ferari, a uoči trke u Katalunji navijače hrabre njegovi dobri rezultati ove sezone. Španac je u prvih šest trka, pet puta bio na pobedničkom postolju.

Dvostruki svetski prvak je trenutno treći u šampionatu iza dvojca Red Bula Maksa Verstapena i Serhija Peresa.

Njegov navijački klub organizovao je osmočasovno putovanje autobusima uoči trke u nedelju, a pristalice su ga u četvrtak dočekale uzvicima "33", prizivajući njegovu dugo očekivanu pobedu. 

Alonso je rekao da je nemoguće obuzdati entuzijazam njegovih navijača. "To bi bilo kao da pokušavate da izgradite zid u moru, na kraju će vas preplaviti", dodao je 41-godišnji vozač.

Smaragdno zelene majice i kačketi, u bojama ekipe Aston Martina, preplavili su tribine oko staze uoči današnjeg treninga.

"Nadamo se da to možemo da izvedemo, ali nešto bi moralo da se dogodi Red Bulu i Verstapenu. Alonso će biti tamo, ali ako i ne pobedi, nije važno", rekla je 59-godišnja Karmen Fita, koja je sa suprugom vozila sedam sati kako bi videla Alonsa u Španiji. Bračni par gledao je Alonsove pobede u Valensiji 2012. i Italiji 2010. godine i štedeo je novac da ga ove godine ponovo gleda.

Organizatori procenjuju da će trku gledati oko 120.000 ljudi.

Predstavnik Španije biće i vozač Ferarija Karlos Sainc. 

 "U boljem sam raspoloženju kada se trkam kod kuće. Znate da će navijači navijati za vas. Ne znam kako, ali voziti u Španiji nešto sigurno znači, pošto sam ovde osvojio najviše bodova u karijeri", rekao je Sainc.

Njegovi navijači biće, kao i obično, na tribinama pored krivine broj dva.

U subotu od 16 časova na programu su kvalifikacije, a trka Formule 1 za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 15 časova.

Ne propustite