Ferstapenu zvanično uručen trofej, Hamilton bojkotovao dodelu, napušta Formulu 1?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.12.2021.
23:56
Izvor: Beta

''Nije mi ga žao'', poručio je Ferstapen.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Vozaču Red Bula Maksu Ferstapenu večeras je u Parizu zvanično uručen trofej svetskog šampiona u Formuli 1.

Ferstapen je do titule stigao u dramatičnoj poslednjoj trci sezone za Veliku nagradu Abu Dabija, kada je u poslednjem krugu pretekao sedmostrukog šampiona Luisa Hamiltona.

Na dodeli nagrade se nije pojavio Luis Hamilton u znak protesta zbog odluka direkcije trke, a prvi čovek Mercedesa Toto Volf je rekao da postoji mogućnost da se Hamilton ne vrati naredne sezone u šampionat Formule 1.

Novi šampion Ferstapen smatra da Hamilton ima sve razloge da nastavi da se takmiči i sledeće sezone uprkos nezadovoljstvu ishodom poslednje trke u sezoni, preneo je Bi Bi Si (BBC).

"Mogu da razumem da prvih nekoliko dana posle takve trke niste srećni, ali isto tako trebalo bi da shvatite da se takve stvari događaju", izjavio je Ferstapen.

Ferstapen je rekao i da bi Hamilton trebalo da razmisli šta je do sada postigao i šta bi još mogao da postigne u Formuli 1.

"Borba za osmu titulu bi trebalo da ga natera da se i dalje bori, ne vidim razlog da sada odustane", rekao je Holanđanin.

Ferstapen je istakao i da je Hamilton u sličnim okolnostima osvojio titulu, kada je 2008. vozaču Ferarija Felipeu Masi u poslednjoj krivini, poslednjeg kuga, poslednje trke "ukrao" pobedu.

"Nije mi ga žao, mada razumem da je bolno. Ali na kraju krajeva, i on je na sličan način postao šampion", rekao je Ferstapen.

Naredna sezona Formule 1 startuje 20. marta Velikom nagradom Bahreina.


Ne propustite