Fetel na "tankom ledu" u Austriji

Autor: Stefan Matić
subota 09.07.2022.
23:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Sezona ide od lošeg ka gorem.

EPA-EFE/Antonin Vincent /
EPA-EFE/Antonin Vincent /

Povezane vesti

Vozač Aston Martina Sebastijan Fetel uslovno je danas kažnjen pošto je "ranije, bez dozvole i frustriran" napustio sastanak vozača Formule 1.


Četvorostruki svetski šampion neće morati da plati 25.000 evra kazne, osim ako ne počini još jedan prekršaj ove sezone.

Vozači Formule 1 bili su zabrinuti zbog načina primene pravila stjuarda ove sezone, a na sastanku vozača u petak razgovaralo se o doslednosti stjuarda, preneo je Skaj. Navodi se da su Fetel i dvostruki svetski šampion Fernando Alonso iz ekipe Alpin bili posebno aktivni na sastanku. Posle današnje sprint trke u Austriji na Šplibergu, stjuardi su pozvali Fetela na saslušanje zbog ponašanja i izrekli mu uslovnu kaznu od 25.000 evra za ovu sezonu.

"Vozač Sebastijan Fetel napustio je bez dozvole sastanak vozača koji je održan u petak, izrazivši frustraciju. Vozači ne mogu da napuste sastanak kada oni to žele, pa je ovo kršenje uslova za prisustvovanje. Vozači ovog nivoa su uzori svakom vozaču širom sveta i mišljenje stjuarda je da Fetel u ovom slučaju nije uspeo da ispuni taj standard", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Fetel se naknadno sastao sa direktorom trke, koji je obavestio stjuarde da se nemački vozač bezrezervno izvinio i da su imali konstruktivan razgovor o temama sastanka i mnogo toga drugog.

Stjuardi su konstatovali da postoji kršenje pravila koje ne može da prodje bez kazne, ali da na osnovu izveštaja direktora trke, postoje olakšavajući faktori.

U Formuli 1 se ove sezone menjaju dvojica direktora trka Nils Vitič i Eduardo Freitas, nakon što je Majkl Masi sklonjen sa funkcije posle kontorverznih odluka u poslednjoj trci prošle sezone, kojima je direktno uticao na ishod borbe za titulu.

Ne propustite