Hamilton otkrio, ovo je recept za pobedu u Bahreinu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 28.03.2021.
20:19
Izvor: Sportske.net, Beta

Hamilton je pobedio u Bahreinu u prvoj trci ovogodišnjeg šampionata i ostvario 96. trijumf u karijeri.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je današnja trka u Bahreinu, u kojoj je pobedio u neizvesnoj završnici, bila jedna od njegovih najtežih trka u poslednje vreme.

"Koliko je ovo bila teška trka. Morali smo ranije u boks, znali smo da će biti teško, ali morali smo da 'pokrijemo' Maksa (Verstapena). Oni su tokom celog vikenda bili sjajni i bilo nam je potrebno nešto posebno. Prilikom poslednjeg odlaska u boks pokušali smo da pronadjemo ravnotežu, da ne forsiramo mnogo, kako bismo sačuvali gume u završnici", rekao je Hamilton.

Hamilton je pobedio u Bahreinu u prvoj trci ovogodišnjeg šampionata i ostvario 96. trijumf u karijeri. To je prva pobeda Hamiltona u prvoj trci u sezoni posle šest godina.

Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula, koji je krenuo sa pol pozicije. Hamilton i Verstapen su se smenjivali u vodjstvu, Holandjanin je u završnici uspeo da pretekne Britanca, ali mu je vratio poziciju posle uputstva direkcije trke, jer je široko izašao sa staze prilikom preticanja.

"Bilo je teško, Maks je bio svuda oko mene u završnici, ali jedva sam uspeo da se odbranim. Ovo je bila jedna od najtežih trka u poslednje vreme. Maks je bio zaista dobar, uživam u izazovu", naveo je sedmostruki svetski šampion.

Verstapen je rekao da mora da izvuče pozitivne stvari iz današnje trke.

"Šteta, ali moramo da vidimo i pozitivne strane. Zaista smo im priredili borbu i sjajno je početi sezonu na takav način. Moramo da gledamo pozitivne strane. Ne znam šta se dogodilo sa bolidom na početku, mislim da se to nije potpuno sredilo, moraćemo to da pogledamo. Sve u svemu, uspeli smo da završimo trku i osvojimo važne bodove", naveo je holandski vozač.

Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je treće mesto.

"Razočaravajuće, ali dobra stvar za ekipu je veliki broj bodova. Ja sam bio više defanzivan, nisam napadao. Nije idealno, imao sam i sporiji odlazak u boks, posle kojeg sam izgubio šanse. Imali smo dva bolida sa različitim izborom guma i mogli smo da probamo strategije", rekao je Botas.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da instrukcije treba poštovati.

"Sjajna trka, teška za izgubiti. Pobednik je najbolji iz 23 trke u sezoni i nadam se da ćemo ove godine otežati posao Luisu. Kada dobijete instrukciju (za vraćanje pozicije), morate da se sklonite. To je žestoko trkanje, to je pošteno trkanje. Mercedes je bio toliko jak svih ovih godina. Najveći pobednik trke su navijači. Ovo je odličan početak sezone i nadam se da ćemo ove sezone videti više ovakvih borbi Maksa i Luisa", naveo je Horner za Skaj.

Naredna trka vozi se 18. aprila u Italiji.

Ne propustite