Hamilton razočaran: "Ja sam samo čovek..."

Autor: Beta Beta
nedelja 28.07.2019.
22:35
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je "samo čovek", posle današnje loše trke Formule 1 za Veliku nagradu Nemačke, na kojoj je zauzeo 11. mesto.

Epa/Wu Hong
Epa/Wu Hong

Povezane vesti

Hamilton je krenuo sa pol pozicije na Hokenhajmu, vodio je do 29. kruga kada je izleteo sa staze i slomio prednje krilo, posle čega je sve krenulo loše po njega. On je 50 sekundi proveo u boksu, a dobio je i kaznu od pet sekundi zbog nepravilnog ulaska u boks, a zatim se još jednom okrenuo na stazi i još tri puta je posle toga odlazio u boks.

"Ovo je bio loš dan, loš vikend. Nema mnogo šta da se kaže. Ovo je najverovatnije najgori dan koji sam imao na poslu dugo, dugo vremena", rekao je Hamilton za Skaj.

Valteri Botas nije završio trku, iako je u trenutku izletanja sa staze bio četvrti i to je prvi put posle 13 meseci da nijedan vozač Mercedesa nije osvojio bod na jednoj trci.

Petostruki svetski šampion je juče obezbedio pol poziciju, posle kvalifkacija rekao je da se ne oseća dobro, a u Mercedesu su razmatrali mogućnost da propusti današnju trku.

"Vikend nije bio lak. Ali, vodio sam i dobro sam se osećao. Nije bilo sudjeno. Ja sam samo čovek. Ne znam šta drugo da kažem, pogrešio sam, a greške se dešavaju", naveo je Hamilton.

On je neočekivano loš rezultat na Hokenhajmu opisao kao "kulminaciju stvari" koje su pošle naopako po ekipu i dodao da se rušila "jedna domina za drugom".

Hamilton je i dalje prvi u generalnom plasmanu sa 39 bodova više od Botasa. Naredna trka na programu je 4. avgusta za Veliku nagradu Madjarske.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Monday, 29.07.2019
08:52

Glupo je reci ali definitivno kad Mercedesi nemaju dan ili su u kvaru trke F1 su daleko interesantnije i bolje. Hamilton je veliki sampion.