Janone propušta trku u Japanu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.10.2016.
20:45
Izvor: Beta

Vozač Dukatija Andrea Janone propustiće predstojeću trku Moto GP šampionata za Veliku nagradu Japana pošto se nije dovoljno oporavio od povrede.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Kako je danas saopštio Dukati, Janone će prema savetu lekara propustiti trku u Japanu, koja je na programu u nedelju 16. oktobra.

On se dobro oporavlja, otkako je u septembru na treningu za Veliku nagradu San Marina pao sa motora i slomio pršljen, ali su mu lekari savetovali da nastavi sa rehabilitacijom.

Janone je zbog povrede propustio dve prethodne trke, a u generalnom plasmanu zauzima osmo mesto.

"Lekari su mu savetovali da nastavi sa rehabilitacijom, da sačeka još nekoliko dana dok se potpuno ne oporavi. Vozač je u dogovoru sa ekipom odlučio da ne učestvuje u trci u Japanu i da se na stazu vrati za trku u Australiji, od 21. do 23. oktobra", navodi se u saopštenju.

Dukati neće uvrstiti rezervu, pa će njegov jedini vozač u Japanu biti Andrea Doviciozo.

Do kraja šampionata ostale su još četiri trke, prvi u generalnom plasmanu je Mark Markes iz Honde sa 52 boda više od sedmostrukog svetskog šampiona vozača Jamahe Valentina Rosija.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Monday, 10.10.2016
21:21

Dal je moguce,a pricalo se da ce samo propustiti San Marinu kad ono nece ga biti ni mesec dana kasnije,steta... Koliko je bodova izgubio na ove 3 trke i jos one gluposti na pocetku sezone kad je 3 puta pao.... Gotivim ga ali ne verujem da ce se proslaviti u Suzukiju sl.sezone