Moderni 'znaci', dobijamo transfer godine u F1?!

Autor: Stefan Matić
utorak 08.12.2020.
15:09
Izvor: Sportske.net

Da li dobijamo toliko čekani britanski tandem u najbržem timu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Luis Hamilton je zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 propustio drugu trku sezone u Bahreinu, VN Sahira je neočekivano pripala Serhiju Perezu iz Rejsing Pointa. Mercedes nije bio na pobedničkom postolju pošto su Valteri Botas i Hamiltonova zamena Džordž Rasel zauzeli osmo i devet mesto.

Dvojac je bio najbolji u kvalifikacijama, ali greške pre svega ekipe u boksu je dobrano uticala na potencijalnu pobedu Rasela.

Jasno Botas je bio pod velikim pritiskom, deluje da nije uspeo najbolje da se izbori sa njim. Rasel je pokazao dosta više u bolidu koji nije pravljen za njega, mnogi su rekli da je ova trka predstavljala i trku odluke po pitanju ostanka Finca u Mercedesu.

Rasel, koji je od 2017. godine već na platnom spisku Mercedesa, je izrazio želju za ponovnom saradnjom - možda i pre 2022. godine. Toto Vulf, alfa i omega šampionskog tima je imao samo reči hvale za stil vožnje mladog Britanca.

Saradnju koči Botasov ugovor do 2022. godine, mada juče je Finac na svom Instagram profilu uklonio informaciju da vozi za tim Mercedesa što je odmah otvorilo spekulacije da je zadnja trka u Abu Dabiju verovatno i njegova poslednja u timu.

Luis Hamilton

Jasno, Hamiltonu ističe ugovor po kraju ove godine, ali niko ne sumnja da će Mercedes ponuditi Britancu šta želi, verovatno i jaču platu od 40 miliona funti koliko sedmostruki šampion uzima na godišnjem nivou.

Pitanje je ko će mu biti partner u timu, Botas ili mladi Rasel. Jasno da navijači F1 priželjkuju mladog Džordža, jasno Valter ništa posebno nije prikazao a već od 2017. godine vozi najbrži bolid u Formuli 1.

baner
  

Ne propustite