Monako je poseban - Verštapen prvi put vodi u šampionatu!

Autor: Stefan Matić
nedelja 23.05.2021.
18:46
Izvor: Sportske.net, Beta

Red Bul ponovo na vrhu.

EPA-EFE/FIA/F1 HANDOUT
EPA-EFE/FIA/F1 HANDOUT

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Verštapen rekao je da je pobeda u trci Formule 1 u Monaku posebna stvar i da je ponosan na današnji trijumf posle kojeg je preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu, ali da je sezona duga i da razmišlja o narednim trkama.

"Posebno je pobediti ovde, za mene je ovo prvi pobednički podijum u Monaku. Trka je sjajna, vozi se mnogo krugova i zaista moraš da budeš koncentrisan. Uvek želiš pobedu u trci. Sećam se kada sam bio mali, ovde uvek želite da pobedite. Naravno, ponosan sam, ali i mislim unapred, sezona je duga", rekao je Verštapen posle trke.

Verštapen je pobedio u Monte Karlu, prvi put u karijeri i preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu. On sada ima četiri boda više od aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je trku završio na sedmom mestu. To je prvi put da Verštapen vodi u šampionatu.

"Nikada ne znate šta će se dogoditi, ali radi se o gumama i o tome da budete dobri u taktici prilikom zaustavljanja. Ostali vozači su otišli ranije u boks, što mi je olakšalo, ali kontrolisali smo trku", naveo je Holandjanin.

Ekipa Red Bula iskoristila je slab rezultat Hamiltona i odustajanje Valterija Botasa i preuzela je prvo mesto u šampionatu konstruktora od Mercedesa sa jednim bodom prednosti. To je prvi put u poslednjih osam sezona, otkako je u Formuli 1 nova turbo hibridna era, da je Red Bul prvi u šampionatu konstruktora.

Drugo mesto u Monte Karlu zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc, što je njegov najbolji rezultat u karijeri. "Da ste mi pre dolaska u Monako rekli da ću biti drugi, definitivno bih to prihvatio, radi se o svim okolnostima ovog vikenda, Šarl je bio na pol poziciji, juče mi je nedostajao dobar krug. Možda nije dobar osećaj kakav bi trebalo da bude", rekao je Sainc. 

"Ali, siguran sam da ću, kada se osvrnem na ovu trku, biti ponosan. Ferari mora da bude ponosan na bolid i korak koji je napravio ove godine", dodao je španski vozač.

Njegov timski kolega Šarl Lekler je trebalo da krene sa pol pozicije, ali je zbog problema sa menjačem morao da odustane.

"Kada vidiš da drugi bolid sa pol pozicije neće voziti, odjednom je odgovornost na tebli da spasiš nešto od vikenda. Želiš da obezbediš ekipi najmanje podijum i želeo sam dobro da startujem. Dobro sam se osećao u vozilu danas i mislim da je ekipa zaslužila pobedničko postolje", rekao je Sainc.

Vozač Meklarena Lando Noris osvojio je treće mesto, koje mu je donelo i treće mesto u generalnom plasmanu.

"Uvek je san biti na podijumu u Monaku. To je izuzetno posebno. Nisam mislio da se će to dogoditi. Imao sam malo sreće i želeo bih da kažem malo dobre vožnje i dobar bolid celog vikenda. Imali smo jak vikend. Hvala svima u ekipi, ovo je za nju", rekao je Noris. Naredna trka u šampionatu na programu je 6. juna za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Ne propustite