Rasel uveren, Mercedes po principu "tiha voda breg roni"!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 13.04.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Uprkos teškoćama, Mercedes je trenutno drugi u šampionatu, zahvaljujući trećem mestu koje je Rasel osvojio prošle nedelje u Australiji.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da će ekipa nastaviti svoju politiku postepenih poboljšanja bolida uoči naredne trke u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Emilije Romanje.

Aktuelni šampion u konkurenciji konstruktora Mercedes ove sezone zaostaje za Ferarijem i Red Bulom, nedostaje tempo a bolidi imaju problema sa poskakivanjem.

Uprkos teškoćama, Mercedes je trenutno drugi u šampionatu, zahvaljujući trećem mestu koje je Rasel osvojio prošle nedelje u Australiji.

"Moramo analitički da se ponašamo, ne smemo da uradimo nešto ludo. Želimo rezultat i dobar nastup, ali ako uradimo nešto drastično, vratićemo se unazad umesto da napravimo iskorak. Moramo da verujemo ekipi, da verujemo u proces i biće potrebno vreme, ali bolid ima veliki potencijal. Malo smo teži, nedostaje nam prijanjanje, a znamo da je to zbog poskakivanja. Ako budemo to uspeli da rešimo, imaćemo bolji rezultat", rekao je Rasel za Skaj.

"To se neće dogoditi preko noći, potrebno je nekoliko trka. Biće sitnica, biće postepenih koraka, ali mislimo i da će naši rivali uraditi isto, pa možda spolja neće izgledati kao da smo mi napredovali", dodao je 24-godišnji britanski vozač.

Rasel je ove sezone iz Vilijamsa prešao u Mercedes, a trenutno je drugi u generalnom plasmanu iza vozača Ferarija Šarla Leklera.

"Neko mi je rekao i nisam mu verovao. Prilično je ludo misliti o tome, ali ovo je šampionat u kome se računaju rezultati, a ne nužno tempo. Znamo da ćemo morati da radimo ako želimo da zadržimo ovu poziciju, biće potrebno vreme, ali za sada, da nastavimo da koristimo šanse. Trebalo bi da budemo ponosni na dva druga mesta u oba šampionata", naveo je Rasel.

Četvrta trka šampionata Formule 1 na programu je 24. aprila u Italiji.

Ne propustite