Rozberg: "Ne razmišljam o tituli"

Autor: Beta Beta
nedelja 18.09.2016.
21:21
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg rekao je posle današnje pobede na trci za Veliku nagradu Singapura ne razmišlja o tituli svetskog prvaka u šampionatu Formule 1.

twitter.com/F1
twitter.com/F1

Povezane vesti

"Bio je ovo sjajan vikend za mene. Na današnjoj trci sam imao sjajan start, a potom i dobru trku. Ne razmišljam o tituli, jednostavno sam presrećan zbog pobede ovde u Singapuru", rekao je Rozberg posle trke.

Rozberg je pobedio danas u trci za Veliku nagradu Singapura i tako preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona koji je završio na trećem mestu.

On je od početka trke bio na prvom mestu i ni u jednom trenutku nije dozvolio rivalima da konkurišu za lidersko mesto, iako je poslednjih 12 krugova vozio na istrošenim pneumaticima, a protivnici su imali sveže gume.

"Danijel (Rikardo) je s napadom na kraju pokušao da napravi iznenadjenje, ali je moj bolid izdržao. Znao sam da će biti neizvesno, medjutim, tim je doneo dobru odluku da ne odem u boks. To je bio pravi potez", rekao je Rozberg.

Drugplasirani Rikardo kazao je da zadovoljan rezultatom ostvarenim u Singapuru.

"U nekoliko situacija smo bili blizu Mercedesu, ali ne mogu da budem razočaran. Pokušali smo sve, ali smo na kraju završili na drugom mestu", rekao je Rikardo kom je to bio peti podijum u sezoni, a 15. u karijeri.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton čestitao je Rozbergu na pobedi.

"Bio je ovo težak vikend za mene, ali bih zaista želeo da čestitam Niku Rozbergu na pobedi, on je ovo zaslužio", kazao je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu voziće se 2. oktobra za Veliku nagradu Malezije.

Ne propustite