Rozberg se raduje borbi sa Hamiltonom na Sepangu

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.09.2016.
15:27
Izvor: Beta

Kišno vreme moglo bi da bude jedina stvar koja može da spreči Mercedes da osvoji treću uzastopnu titulu u šampionatu konstruktora u Formuli 1 na predstojećoj trci za Veliku nagradu Malezije, u kojoj će Niko Rozberg pokušati da sačuva prednost nad klupskim

Beta/AP Photo/Martin Rickett, PA Wire
Beta/AP Photo/Martin Rickett, PA Wire

Povezane vesti

Mercedes ove sezone nije pobedio u samo jednoj trci, kada su se Rozberg i Hamilton sudarili, ali pet trka pre kraja šampionata može da odbrani titulu konstruktora. Imaju 538 bodova, Red Bul je drugi sa 316, a Ferari zauzima treće mesto sa 301 bodom.

Na stazi Sepang su uglavnom promenljivi i teški uslovi zbog jake kiše, a prema prognozi, za vikend se očekuje oluja i grmljavina. To bi moglo da ohrabri ekipe Red Bul i Ferari, da mogu da se suprotstave Mercedesu.

Rozberg je pobedio u poslednje tri trke u šampionatu i zaostatak od 19 bodova za Hamiltonom, pretvorio je u prednost od osam bodova.

"Guramo jedan drugog na stazi, a čak i izvan nje. To je sjajna bitka i sve se računa, na mnogim poljima", rekao je Rozberg.

Rozberg nema pobedu na Sepangu, ali to ne bi trebalo da mu predstavlja problem, pošto je ove sezone u pet trka ostvario prve pobede na odredjenim stazama.

Hamilton je tokom sezone imao mnogo uspona i padova.

"Imao sam teških i dobrih nizova i tu se ne razlikujem mnogo od ostalih vozača. Radi se o tome na koji način ćeš to podneti", rekao je trostruki svetski prvak.

On je u prošloj trci osvojio treće mesto, uprkos tehničkim poteškoćama na bolidu koje je imao tokom celog vikenda. Hamiton je danas nagovestio da je nezadovoljan.

"Ako se nešto promeni što ne treba da bude menjano, to može da ima različite efekte. Ima drugih stvari u koje tim može da uloži više truda, ali to je interna stvar", rekao je on.

Vozač Meklarena Dženson Baton će u nedelju početi 300. trku, čime se priključio Mihaelu Šumaheru i Rubensu Barikelu.

"Kada sam počeo karijeru 2000. godine sećam se da sam razgovarao sa ocem. On je tada pitao dokle će mi trajati karijera a ja sam mu odgovorio: 'Završiću dok ne napunim 30 godina', a evo tu sam u 36. godini. Formula 1 se uvuče u tebe i ne popušta dugo vremena", rekao je svetski šampion iz 2009. godine Baton.



Ne propustite