Sagmajster: "Jedva čekam početak Dakar relija"

Autor: Beta Beta
Saturday 27.12.2014
01:06
Izvor: Beta

Srpski motociklista Gabor Sagmajster rekao je da je spreman i da jedva iščekuje početak međunarodnog Relija Dakar koji se početkom januara održava u Južnoj Americi.

gabor-sagmajster.info

Povezane vesti

Subotički motociklista biće jedini predstavnik Srbije na Dakar reliju, a voziće u timu sa Slovencem Miranom Stanovnikom i Mađarom Janošom Dešijem, i to na novom motociklu KTM 450 od 75 konjskih snaga.

"Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Nema predaje i jedva čekam da sve počne. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu bolje od osmog mesta koje sam već osvajao", rekao je Sagmajster.

Predstojeći 36. Dakar reli voziće se od 04. do 17. januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji.

Sagmajster je prošle sezone završio na 53. mestu, što mu je bio i najbolji rezultat u nastupima na Dakaru. On je 2014. godine učestvovao i na Svetskom kupu u Abu Dabiju, i osvojio 14. mesto, a vozio je i šampionat Srbije, kao i na Evropskom prvenstvu.

Sagmajster je u Srbiji je osvojio "Zlatnu kacigu" i "Majsku nagradu" Sportskog saveza Srbije.

Za Dakar 2015. se do pred kraj novembra prijavilo 665 takmičara iz 53 zemlje sveta, sa 414 vozila: 164 motocikla, 48 "kvadova", 138 automobila i 64 kamiona.

Taj "of-roud" reli će se od 4. do 17. junuara voziti duž 9.000 kilometara neuređene stenovite i peščane staze kroz Argentinu, Čile i Boliviju, a za vozače će verovatno biti najteža dvodnevna "maratonska etapa" tokom koje neće imati pravo usluge mehaničara i drugu na tehničku pomoć.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.