TCR - Borković uz dosta problema do sedmog mesta u Belgiji

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.06.2018.
15:05
Izvor: Sportske.net

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je sedmo mesto na drugoj trci u Belgiji uprkos mnogobrojnim problemima koje je imao.

PR Tim
PR Tim

Povezane vesti

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je vikend u Belgiji sa šest osvojenih bodova, što mu je bilo dovoljno da zadrži drugo mesto u generalnom plasmanu TCR Evropa šampionatu.

Na drugoj trci koja je vožena u nedelju Dušan Borković je zauzeo sedmo mesto koje predstavlja uspeh, ako se uzme u obzir na kakve je sve probleme naišao srpski automobilista tokom trke.

Već na samom startu Borković je izgubio nekoliko pozicija zbog greške koju je napravio i zaustavljanja Kominija ispred njegovog automobila, a potom ga je i Dani Kros udario i oštetio mu vozilo.

Pošto je uspeo da se zadrži na stazi Dušan Borković je krenuo da se vraća u trku sa 12. pozicije. U poslednja tri kruga probio se do sedmog mesta i tako sakupio šest bodova ovog vikenda.

Dušan Borković se nakon šest trka nalazi na drugom mestu u generalnom plasmanu TCR Evropa šampionata sa 84 sakupljena boda, 11 manje od vodećeg Askone.

Naredni trkački vikend na programu je 7. i 8. jula na slavnom "Hungaroringu" u Budimpešti.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZubA
Sunday, 10.06.2018
16:02

Nadamo se tom prvom mestu Duco, neverovatno koliko ga pehova zadesilo, dobro je jos i drugi.