Trka broj 2 - Bukvalno se ne zna ništa!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.03.2022.
09:16
Izvor: Sportske.net, Nemanja Janošev

Dva trkačka vikenda otvaraju sezonu Formule 1

Beta/Hamad Mohammed, Pool via AP
Beta/Hamad Mohammed, Pool via AP

Povezane vesti

Ovog vikenda je na programu druga trka u sezoni Formule 1 i nakon Bahreina karavan najbržeg cirkusa na svetu seli se u Saudijsku Arabiju, odnosno Džedu.

Interesovanje za ovaj sport je sve veće, posebno nakon prošle sezone kada su Luis Hamilton i Maks Ferstapen vodili bitku za titulu do poslednje krivine. Stoga je sa velikim ushićenjem dočekan novi šampionat koji je sa sobom doneo i novu eru. Dizajn bolida je izmenjen, akcenat je na aerodinamici i ekipe i dalje rade na konfiguraciji svog vozila, te smo u Bahreinu na stazi Sakir imali priliku da vidimo brojne pehove, razočaranja i turbulencije kod mnogih ekipa.
Pobeda je pripala Ferariju. Šarl Lekler je vozio fantastično.

Monegašanin je odbio sve nalete Maksa Ferstapena, a kako je rekao, analizirao je brojne sekvence vozača Red Bula sa iste trke iz prošle godine i to se ispostavilo kao ključno. Propuštao je rivala kada je to bilo neophodno, a potom mu uzvraćao na bolan način. Taj bol je u samom finišu trke bio još jači za Maksa Ferstapena budući da je imao problema sa upravljanjem bolida i morao je pre vremena u garažu. Isto je učinio i njegov klupski kolega Serhio Perez kojeg je mučila pumpa za gorivo i automobil mu se jednostavio ugasio u prvom zavoju. Tako je Red bul sezonu otvorio bez ijednog poena!

Ni u Mercedesu ne mogu biti spokojni. Luis Hamilton je pukom srećom završio na podijumu, Džordž Rasel je bio među osvajačima poena i nemački gigant ne može da se pohvali idealnom trkom. Problemi sa stabilnošću bili su vidljivi u velikoj meri. Bolid je maltene odskakao. Nema sumnje da će raditi na otklanjanju problema i videćemo hoće li postojati napredak u Džedi. Meklaren je bio mizeran, a impresionirao je Has sa povratnikom Kevinom Magnusenom koji je završio na petom mestu. Čovek je pre nekoliko sedmica bio bez posla, a na prvoj trci u sezoni u jednoj od dve najslabije ekipe iz prošle godine – došao je do sjajnih poena i vozio briljantno. Valteri Botas da je krenuo bolje na startu mogao je da se bori i za podijum, a svakako da je jedno od najvećih iznenađenja prvi kineski vozač u istoriji ovog sporta – Guanju Žou. On brani boje Alfa Taurija i na svojoj debitantskoj trci ostvario je 10. mesto, kao i jedan bod.

Stoga, sa kvarovima koje je doživeo Red bul, sa slabim Meklarenom, neizvesnim Mercedesom i superiornim Ferarijem možemo da konstatujemo kako apsolutno ništa ne znamo. Ekipe su i dalje u fazi „montiranja“ svih detalja i navikavanja na najnovije uslove, ali ako se po jutru dan poznaje, ova sezona mogla bi da donese još više uzbuđenja nego li ona prethodna.

Imajući sve to u vidu, danas imate sjajnu priliku da na AdmiralBet.rs pronađete idealnu ponudu vezanu za vašeg omiljenog vozača - da li će pobediti, da li će uspeti da izveze najbrži krug, da li će završiti trku i mnogo toga još.

Ne propustite