U Ferariju tvrde, Mercedes pobedio još pre početka sezone!

Autor: Beta Beta
utorak 10.12.2019.
14:22
Izvor: Beta

Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da je ta ekipa još pre početka ove sezone u Formuli 1 izgubila borbu sa Mercedesom, pošto dizajniranje bolida nije bilo dovoljno dobro.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ferari je na predsezonskim testiranjima bio najbolji, ali je tokom sezone prikazivao suprotno i nije ostvario pobedu sve do letnje pauze, kada je bilo gotovo izvesno da će Mercedes osvojiti titulu.

Takodje, Ferarijevu sezonu obeležile su i timske greške i greške vozača, ali Binoto zna u čemu je problem.

"Mislim da smo ove godine izgubili prilikom dizajniranja bolida. Nismo bili konkurentni na početku sezone i to su razlozi za to, mislim da projekat bolida nije bio dovoljno dobar za početak sezone. Naša stopa razvoja i generalno gledano naš dizajn nije bio dobar kao kod naših konkurenata", rekao je Binoto, preneo je Skaj.

Mercedes je počeo sezonu sa osam uzastopnih pobeda, zatim je Red Bul trijumfovao u dve trke, pre nego što su vozači Ferarija Šarl Lekler i Sebasijan Fetel ostvarili pobede.

Ferari je napredovao u drugom delu sezone, ali nedovoljno da se ugrozi Mercedes.

"Ovo je bila napeta sezona, sa mnogo posla. Reorganizovali smo tim, ali smo u medjuvremenu uvek pokušavali da unapredimo vozilo i mislim da smo to uradili tokom sezone, makar na nekom nivou", naveo je Binoto.

Ove sezone Mercedes je osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora a njegov vozač Luis Hamilton šestu titulu u karijeri.

Mercedes je imao 15 pobeda, a Ferari i Red Bul po tri.

Mercrdes je sezonu završio sa 739 bodova, a Ferari sa 504.

Ne propustite