Verstapen pomera granice, uskoro jedan od najskupljih potpisa u istoriji Formule 1!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 02.03.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Verstapen potpisaće novi ugovor sa Red Bulom, jedan od najskupljih u istoriji tog sporta, vredan između 40 i 50 miliona evra godišnje, preneli su danas holandski mediji.

EPA-EFE/Ali Haider
EPA-EFE/Ali Haider

Povezane vesti

Kako je preneo Telegraf, holandski vozač će potpisivanjem novog višegodišnjeg ugovora ostati u Red Bulu i posle 2023. godine, kada mu ističe stari ugovor.

List navodi da će 24-godišnji Verstapen potpisati ugovor na četiri ili pet godina, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Vozač će zarađivati između 40 i 50 miliona evra godišnje, odnosno između 33 i 42 miliona funti godišnje.

Taj ugovor biće jedan od najskupljih u istoriji Formule 1. Spekuliše se da sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton godišnje zarađuje 40 miliona funti.

Direktor Red Bula Helmut Marko rekao je prošlog meseca da je kompanija u pregovorima sa Verstapenom oko novog ugovora.

On je prošle godine rekao da je Hamiltonov ugovor preskup za Formulu 1 i da bi za plate vozača trebalo uvesti ograničenja.

Verstapen je prošle godine, posle kontroverznih odluka direkcije trke u Abu Dabiju, poslednje u sezoni, osvojio prvu šampionsku titulu u karijeri. On je tada rekao da bi želeo da provede celu karijeru u Red Bulu.

Ne propustite