Zemljotres u Formuli 1 i u njegovom epicentru Maks Ferstapen!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.09.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Holanđanin nezadovoljan načinom na koji se razvija projekat Red bula.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Holandski vozač Maks Ferstapen ostavio je otvorenu opciju za odlazak iz Red bula u narednim godinama.

Svetski šampion trenutno ne uspeva da dominira na način na koji je to činio u prethodne dve sezone, pa i na startu aktuelne, a za sve krivi bolid za koji je uveren da nije na pređašnjem i konkurentnom nivou.

Maks je svoju poslednju pobedu ostvario još 23. juna u fenomenalnoj trci koja se vozila u Katalunji i od tada se samo još dvaput našao na podijumu i to kao trećeplasirani. Odlazak vrhunskog inženjera Adrijana Njuija iz Red bula u Aston Martin nagoveštava sličan put i za holandskog superstara.

Naime, prvi čovek Aston Martina Lorens Strol ne štedi novac ni energiju da donese prvu titulu među "zelene". Strol veruje da bi Njuijeva konekcija sa Maksom mogla da pomogne, a to potvrđuju reči i šefa tima Majka Kreka.

"Kada uspete da potpišete Adrijana Njuija, to je dokaz da je vaš projekat kredibilan. Da celokupna Strolova vizija nisu samo reči, već dela spram kojih nam možete verovati", kazao je Krek.

Tu dolazimo i do Maksovog ugovora sa Red bulom koji datira do 2028. godine, ali postoji nekoliko klauzula koje bi mu mogle dopustiti da ode ranije. Konkretno, 2026. godina je nešto što Aston Martin cilja budući da tada ističu ugovori dvojici aktuelnih vozača Lensa Strola i Fernanda Alonsa, s tim da obojica imaju opciju produžetka.

U svakom slučaju, čini se da Maks razmišlja o odlasku i to sada stoji kao javna tajna u svetu Formule 1. Posle prelaska Luisa Hamiltona u Ferari, definitivno bi izazvao apsolutni zemljotres u "najbržem cirkusu sveta".

Ferstapen je u Red bul došao 2016. godine i trostruki je uzastopni šampion sveta u Formuli 1.

Ne propustite