Britanska antidoping agencija istražuje nepravilnosti oko njihovog bicikliste

Autor: Beta Beta
petak 07.10.2016.
23:59
Izvor: Beta

Antidoping agencija Velike Britanije (UKAD) istražuje navode o nepravilnostima u radu ekipe Skaj i bicikliste Bredlija Viginsa.

Beta/AP Photo/Reed Saxon
Beta/AP Photo/Reed Saxon

Povezane vesti

Kako je danas preneo "Dejli Mejl", UKAD je pokrenula istragu povodom sadržaja medicinskog paketa koji je dostavljen ekipi Skaj u junu 2011. godine u Francusku. Ne navodi se šta je bilo u paketu.

"Istražujemo navode o nepravilnostima u biciklizmu. Nećemo više komentarisati slučaj kako bi se zaštitila istraga", navodi se u saopštenju UKAD.

Vigins je 2011. godine pobedio u trci Dofine Libere, na dan kada je paket dostavljen ekipi Skaj, preneo je "Dejli Mejl".

Ekipa Skaj i Vigins, koji je 2013. godine dobio titulu viteza posle pobede na Tur d' Fransu 2012. godine, nisu se oglasili povodom navoda.

Hakerska grupa je prošlog meseca objavila poverljive medicinske podatke uzete od Svetske antidoping agencije brojnih sportista, medju kojima je bio i Vigins.

On je primio tri injekcije protiv upale izmedju 2011. i 2013. godine, kada mu je odobreno izuzeće iz terapeutskih razloga (TUE), koje dozvoljava sportistima da koriste lekove sa liste zabranjenih u medicinske svrhe.

Britanac je nedavno rekao da korišćenjem tih lekova nije želeo da stekne prednost nad protivnicima.

Ne propustite