Frum skoncentrisan, može li do stare forme?

Autor: Beta Beta
subota 15.06.2019.
20:45
Izvor: Beta

Britanski bicikista Kris Frum rekao je danas da je potpuno koncentrisan na povratak u najbolju formu, posle teških povreda koje je zadobio tokom treninga u Francuskoj.

Epa/Ian Langsdon
Epa/Ian Langsdon

Povezane vesti

Četvorostruki pobednik Tur d'Fransa u sredu je podvrgnut šestočasovnoj operaciji, nakon što je udario u zid vozeći bicikl 54 kilometra na sat tokom zagrevanja za četvrtu etapu trke Kriterium de Dofine.

Frum (34) je tada slomio butnu kost desne noge, lakat, nekoliko rebara, kuk, povredio je vrat i onesvestio se.

Lekari su saopštili da će se Frum oporavljati najmanje šest meseci.

"Znam da sam imao sreće što sam sada ovde. Ovo je veliki korak unazad, ali fokusiram se na naredni period. Čeka me dug oporavak, ali to sve sada počinje. Potpuno sam koncentrisan na oporavak i povratak u najbolju formu", naveo je Frum u saopštenju.

Na video snimku pre pada, čuje se kako je timski kolega rekao Frumu: "Ne moraš da rizikuješ Kris", pre nego što je Frum sklonio obe ruke sa volana kako bi obukao jaknu.

Frum je prevezen u bolnicu u Sent Etjenu, gde se i sada oporavlja.

"Ovo su teški trenuci, ali dobio sam mnogo snage od podrške koja mi je stigla u prethodna tri dana. Toliku podršku nisam očekivao", dodao je Frum.

Procenjuje se da će Frum ostati u bolnici šest nedelja i da se ove godine više neće takmičiti. Lekari su saopštili da su zadovoljni njegovim oporavkom.

Ne propustite