Van Avermae pobednik 13. etape Tur de Fransa

Autor: Beta Beta
petak 17.07.2015.
20:28
Izvor: Beta

Belgijanac Greg van Avermae, biciklsita BMC Rejsing tima (BMC Racing) pobednik je današnje 13. etape Trke kroz Francusku, dok je Britanac Kristofer Frum zadržao žutu majicu namenjenu najboljem u generalnom plasmanu.

BETA/AP Photo/Laurent Cipriani
BETA/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Van Avermae je u sprint završnici pobedio Slovaka Petera Sagana, kome je to 15. drugo mesto na Tur de Fransu u karijeri.

Belgijanac je polubrdsku etapu voženu od Murea do Rodea, dugu 198,5 kilometara, završio za četiri sata, 43 minuta i 42 sekunde. Sagan je kroz cilj prošao u istom vremenu kao i pobednik, dok je treće mesto sa tri sekunde zaostatka zauzeo Belgijanac Jan Bakelants iz AG2R tima.

Vodeći u generalnom plasmanu, Frum, kroz cilj je prošao kao šesti sa sedam sekundi zaostatka, a u istom vremenu su trku završili još desetorica takmičara, među kojima je njegov prvi pratilac Amerikanac Tidžej van Garderen.

Frum u generalnom plasmanu ima dva minuta i 52 sekunde prednosti u odnosu na Van Garderena, dok je Kolumbijac Nairo Kintana treći sa tri minuta i devet skundi zaostatka.

Naredna, 14. etapa Tur de Fransa, duga 178,5 kilometara voziće se sutra od Rodea do Mendea.

Ne propustite