​AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (21. 7. 2024)​

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda za danas.

Povezane vesti

2123 Lausanne - Basel 1X&3+ (2.51)

 

Po Bazelu se može napisati knjiga sa uputstvima kako pokvariti savršenu mašineriju. “Rotblau” bio je švajcarski fudbalski ponos sve do kraja protekle decenije kada je usledio veliki pad. Bazel je prošlu sezonu okončao na osmoj poziciji i morao je da se zadovolji plej-autom što je premalo za klub takve reputacije. Ni ove godine im stručnjaci ne daju mnogo šansi, ali treba ih očekivati makar u plej-ofu, ako ne i u borbi za neko od evropskih takmičenja. Lozana ima totalno drugačije ambicije, tim u vlasništvu sera Džima Retklifa će se i ove sezone boriti za opstanak, a u poslednjih godinu dana pokazao je da ume protiv Bazela.

 

6326 Vejle - Randers 2 (2.47)

 

Vejle se prošle godine spasio od ispadanja iz danske Superlige, iako se u jednom trenutku činilo da će to biti nemoguć zadatak. “Crveni” nisu učinili mnogo toga da ojačaju igrački kadar, pa postoji mogućnost da ih i ove godine čeka teška sezone. Sa druge strane, Randers je prijatno iznenadio plasmanom u plej-of u kojem su igrali bez rezultatskog opterećenja. Tradicija duela ovih timova veoma je zanimljiva jer Vejle ne zna za pobedu u poslednjih deset utakmica. “Konji” su dobijali i kod kuće i na strani, ne praveći razliku gde igraju, zašto ne pokušati s čistom “dvojkom” i ovoga puta.

 

1775 Stromsgodset - Tromso 0-1I&1-2II (2.41)

 

Teški dani su pred Tromsom. Klub sa Romsa arene nekada je predstavljao značajan evropski faktor i predstavljao Norvešku i izvan granice svoje zemlje, dok je sada u situaciji da strepi za opstanak u elitnom rangu. Godine lošeg poslovanja uticale su to na to da “Dečaci” imaju problem, dok je sa Stromsgodsetom potpuno drugačija priča. Ekipa iz Dramena nalazi se na šestoj poziciji Eliteserijena, a niz dobrih rezultat mogao bi da je pogura i do plasmana u Evropu, što u ovom trenutku deluje veoma teško, ali ne i nemoguće. Interesantno, u poslednje tri utakmice ova dva tima slavili su gosti, a njihovi mečevi gotovo po pravilu ne obiluju golovima.

1731 Goteborg - Vasteras SK 1 (2.07)

Geteborgu nikako da krene. Švedski velikan igra po sistemu “toplo-hladno”, naizmenično pobeđuje i gubi, ali bolje i to od one katastrofalne forme s početka sezone. Primetan je boljitak u igri dvostrukog osvajača Kupa UEFA, pa u relativno dobrom raspoloženju dočekuju Vasteras. Gosti će imati velikih problema da opstanu u Alsvenskanu, mada treba reći da i “zeleni” počinju sa pobedama. U ovakvim utakmicama mogla bi da presudi veličina kluba, u ovom slučaju Geteborg je daleko iznad svog rivala. Dva rivala odigrala su samo jedan takmičarski meč, bilo je to pre četiri godine kada su “Anđeli” slavili sa 2:0. Slično očekujemo i ovoga puta.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak