​AdmiralBet i Sportske predlažu - Naš tiket dana! (22. 7. 2024)​

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ovo je ponuda za danas.

Povezane vesti

1727 GAIS - AIK 0-1I&1-2II (2.49)

 

Raspored utakmica u švedskom šampionatu je pomalo neobičan, pa će GAIS i AIK tako u razmaku od samo sedam dana dva puta igrati jedan protiv drugog. U prvom meču, klub iz Geteborga biće domaćin što ga čini i favoritom za trijumf, ali ne naročito velikim. Jedan od najstarijih klubova u Švedskoj nalazi se u rezultatskoj krizi jer je vezao četiri takmičarska meča bez trijumfa. Nije ni AIK mnogo bolji, ali treba reći da su momci iz prestonice prekinuli niz od tri poraza pobedom u Halmštatu. Tradicija kaže da ne očekujemo previše efikasan meč, a kako su i na tabeli jedan pored drugog, ne nadamo se pogocima…

 

2136 Metta LU - Tukums 2000 1 (2.11)

 

Skoknuli smo i do Letonije ne bi li smo se osvežili… Šalu na stranu, duel Mete i Tukumsa može biti interesantan svim igračima. Radi se o ekipama iz donjeg dela tabele koji jesu pri dnu, ali ipak daleko od zone ispadanja u kojoj se nalaze aktuelni šampion Lijepaja i Jelgava. Tukum ne zna za pobedu već mesec dana, ispao je i u Kupu Letonije, a sada će biti gost Meti koja je upisala tri trijumfa u poslednjih pet utakmica, što nije tako loš učinak. Poslednja četiri duela ova dva rivala okončana su nerešenim ishodom, dok je Meta slavila u dve utakmice pre toga. Vreme je za novo slavlje koje bi verovatno bilo i ključno za opstanak.

 

1954 Hafnarfjordur - Akranes 1-3I&2+II (2.10)

 

Hafnardfjordur i Akranes će se boriti za plasman u neko od evropskih takmičenja, po svemu sudeći. Fram je relativno daleko, ako uzmemo u obzir činjenicu da se na Islandu bodovi ne osvajaju tako lako, a njihov međusobni duel mogao bi odrediti sudbinu obe ekipe. Domaćin je vezao četiri utakmice bez poraza, dok je Akranes prekinuo niz od šest mečeva porazom od Filkira. “Crno-beli” jesu favoriti, ali treba biti oprezan jer je gost neretko umeo da slavi i to u pravim goleadama. Pogoci, sasvim sigurno, neće izostati ni ovoga puta, pitanje je samo u čijoj mreži će ih biti više.

 

1931 Jihlava - Brno X2&1-3 (2.57)

 

Nekadašnji učesnik evropskih takmičenja sada tavori u drugoj ligi Češke i ne vidi se svetlo na kraju tunela. Brno po svojoj tradiciji treba da igra elitni rang, međutim rezultati na terenu pokazuju nešto drugo. Prošle sezone nisi bili ni blizu promocije, ali navijači i ovoga puta očekuju barem žestoku borbu za plasman u viši rang. Popularna “Zbrojovka” stiže u Jihlavu gde ih čeka ne tako ambiciozan domaćin. Visočina ima jedini zadatak, a to je - opstanak. Prošle sezone, Brno je Jilhavu dobio oba puta sa po 1:0, pa ne treba ni sada očekivati vatromet golova.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak